Производителите на плодове и зеленчуци от Молдова ще могат вече

...
Производителите на плодове и зеленчуци от Молдова ще могат вече
Коментари Харесай

Русия замества европейските плодове и зеленчуци с молдовски

Производителите на плодове и зеленчуци от Молдова ще могат към този момент да транспортират продукцията си през всички гранични пунктове на Руската Федерация. Така Москва ще замести най-малко отчасти вноса на земеделска продукция от Европейски Съюз, върху който неотдавна удължи ембаргото в отговор на продължените европейски наказания против нея.

В резултат на напъните на администрацията на президента на Молдова Игор Додон и взаимоотношението му с представителите на Руската Федерация, производителите и търговци на плодове и зеленчуци от някогашната руска република ще имат опция да употребяват всички гранични пунктове на Русия за пласирането на продукцията си на тамошния пазар. За задачата сред двете страни бе подписано комерсиално съглашение. Тази стъпка е била подхваната от сътрудниците на Молдова от Руската Федерация вследствие на разисквания и молби от страна на съветниците на Додон по агропромишлените въпроси Йон Пержу и по икономическите въпроси Елена Горелова.

Преговорите и полемиките са се състояли по време на среща в Москва на 22 и 23 май с управлението на Федералната работа по ветеринарен и фитосанитарен контрол на Руската Федерация " Россельхознадзор " и Федералната работа по контрол в областта на отбраната на правата на потребителя и блгополучието на индивида " Роспотребнадзор ".

До този миг зеленчуците и плодовете, създадени в Молдова, можеха да минават единствено през един граничен пункт с Русия - този до град Брянск.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР