Производителите на най-популярните в момента йон-литиеви батерии за електромобили влагат

...
Производителите на най-популярните в момента йон-литиеви батерии за електромобили влагат
Коментари Харесай

Китайци създадоха батерия, в която може да се забиват гвоздеи

Производителите на най-популярните сега йон-литиеви акумулатори за електрически автомобили влагат множеството си старания в увеличение на енергийния им запас, а сигурността като че ли остава на назад във времето. В резултат на това механичните повреди при положение на пътнотранспортно произшествие нерядко провокират възпламеняване на акумулаторите, с което не съумяват да се оправят даже пожарникарите.

Нова технология на китайския производител BYD дава обещание да запрати тези проблеми в предишното. В процеса на тествания Blade Battery е подлагана на прегъване, рязане с трион, нагряване до 300 градуса по Целзий, продупчване с пирон и презареждане с 260% без да се възпламени. За разлика от елементарните йон-литиеви батерии, които при сходни проби се нагряват до 400 °C, а литий-желязофосфатните - до 500 °C, температурата на новата батерия не надвишава 60 градуса.



Според вицепрезидента на BYD Хи Лонг няколко автомобилни компании към този момент са показали интерес към Blade Battery. Първият сериен модел, който ще се оборудва с новите батерии, ще стане Han EV. В взаимозависимост от версията електрическият седан се оборудва с един или два мотора с мощ 218 или 268 к.с., а самостоятелният пробег е към 450 км./ fakti.bg

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Мед
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР