Производителите на храни и напитки обмислят да поискат пълна забрана

...
Производителите на храни и напитки обмислят да поискат пълна забрана
Коментари Харесай

Производителите на храни и напитки ще поискат забрана на промоциите в магазините

Производителите на храни и питиета обмислят да изискат цялостна възбрана на промоциите в комерсиалните обекти, до края на изключителното състояние, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви ръководителят на националния браншови съюз на пекарите и сладкарите, и ръководител на щаба " Храни и питиета " Мариана Кукушева. Като мотив тя уточни, че промоциите водят до напредване на доста хора към магазините, формиране на опашки пред тях, които усилват риска от преместване на вируса и излишно презапасяване.

Кукушева увери, че производителите на храни и питиета могат да обезпечат нужните артикули освен до края на изключителното състояние, който за момента е 13 април, само че и за идващите три месеца, даже до края на годината. Тя успокои, че самун има и ще има задоволително и няма данни за закъснение на доставките.

Мариана Кукушева уточни, че компаниите от сектора са заредени с персонални защитни средства и дезинфектанти за месец, само че в случай че противоепидемичните ограничения продължат, ще е нужно и те да получават такива предпочитано.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (699)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР