Производителите на електрически автомобили са в паника, след като президентът

...
Производителите на електрически автомобили са в паника, след като президентът
Коментари Харесай

Доналд Трамп нанесе удар по електромобилите

Производителите на електрически коли са в суматоха, откакто президентът на Съединени американски щати – Доналд Тръмп, сложи под въпрос вероятностите за развиване на екологично чистия превоз. Администрацията на Белия дом разгласи, че се отхвърля от стандартите за разход на гориво, които бяха признати при предшественика на Тръмп – Барак Обама.
Съгласно този проект, производителите трябваше да понижат междинния разход на гориво на своите коли с по 5% на година за период от идващите 5 години. Новият проект планува понижаване на разхода единствено с 1,5%. Това значи, че съгласно старите правила колите би трябвало да изминават 54 км с един галон гориво. При новото състояние пробегът им е 40 благи.
Това значи, че с изключение на повече гориво новите коли ще изхвърлят и повече нездравословни излъчвания. От администрацията на Тръмп обясниха, че новото решение ще разреши на автомобилните производители да спестят средства, които трябваше да влагат в нови технологии. Съответно, то ще докара до поевтиняване на новите коли приблизително с по 1000 $.
Противниците на това решение незабавно отвърнаха Тръмп и екипа му. Според тях, то има за цел само да попречи за излизането на пазара на нови електрически автомобили и зареждащи се хибриди. Повечето компании от дълго време са създали плановете си и работят по проекта на Барак Обама, като надлежно са похарчили съществени суми, с цел да създадат своите мотори по-икономични и по-екологични.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР