Производителите на автомобили в Европа коригираха прогнозата си за развитието

...
Производителите на автомобили в Европа коригираха прогнозата си за развитието
Коментари Харесай

Вместо ръст ще има спад на продажбите на автомобили в Европа, смята браншовата асоциация

Производителите на коли в Европа коригираха прогнозата си за развиването на пазара тази година. Вместо най-малък растеж от 1%, каквито бяха упованията през януари, към днешна дата се счита, че търсенето ще спадне с 1 на 100, се споделя в известие на Асоциацията на производителите на коли в Европа (АСЕА) от през днешния ден.

При това състояние в страните от Европейски Съюз ще се продадат към 15 милиона нови автомобила. Корекцията не е непредвидена в случай, че от септември 2018 година до април в това число продажбите бяха по-ниски от съответните месеци на предходните години. Чак през май търсенето се увеличи със скромните 0.1%

Промяната на пазара се изяснява с неразбориите към Брекзит и променените макроикономически условия. Припомня се, че Европейската комисия към този момент поправя прогнозата си за растежа на Брутния вътрешен артикул на страните от Европейски Съюз до 1.5%.

От 2015 година насам продажбите на нови коли в страните от Европейски Съюз порастват непрекъснато, само че темпът се забавя. Докато през 2015-та година търсенето набъбна с 9.3%, през 2016 година скочи с 6.8%, през 2017 година се подвигна с 3.4%, а през предходната беше едвам с 0.1%.

За автоконцерните работят съвсем 14 млн. европейци

Днес от АСЕА разпространиха и обичайният годишен отчет за положението на промишлеността. Според него автомобилното произвеждане дава работа на 13.8 милиона европейци, което е 6.1% от цялата претовареност в Европейски Съюз.

Най-много ангажирани в автомобилната промишленост има в Германия (870 000 работни места), Франция (223 000), Полша (203 000), Англия (186 000) и Румъния (185 000).

В същото време беше оповестено, че през предходната година в страните от Европейски Съюз са създадени 19.2 млн. автомобила, в общо 229 завода, ситуирани в 19 страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР