Производителите и дистрибуторите на шампанско се видяха принудени да спазват

...
Производителите и дистрибуторите на шампанско се видяха принудени да спазват
Коментари Харесай

Френското шампанско от утре се продава в Русия само под друго име

Производителите и дистрибуторите на шампанско се видяха принудени да съблюдават измененията в съветския закон и от на следващия ден фамозното френско название към този момент няма да може да се употребява, изписано на кирилица на задния етикет на бутилките, продавани в Русия, съобщи " Франс прес ".

Вместо това там ще написа " пенливо вино ", а наименованието " шампанское " се резервира за съветските производители на пенливи виновност. Преговорите сред Франция и Русия обаче не престават, като Париж се надява в последна сметка да убеди Москва да признае наименованието за генезис.

Промяната в закона от 2 юли провокира мощно възмущение измежду производителите и дистрибуторите на шампанско, а няколко френски министри насочиха остри митинги. В края на октомври Париж съумя да издейства от Москва двумесечен мораториум върху използването на новите съветски правила, с цел да могат да бъдат продадени бутилките с досегашните етикети, доста от които даже към този момент бяха изпратени в Русия. Този мораториум върху инспекциите изигра ролята си и разреши на фирмите в региона Шампан да се приспособяват и да трансформират етикетите си в сходство с новия съветски правилник, уточни Комитетът по шампанските виновност, сплотяващ лозаро-винарите и търговците на влиятелното френско вино.

Представители на бранша от Франция посетиха Русия през ноември, с цел да се срещнат с съветските производители. Председателят на Общия профсъюз на лозарите от Шампан Максим Тубар, който взе участие в делегацията, изрази вяра, че в средносрочен проект съветските производители ще се откажат от термина " шампанское " и ще основат лични наименования.

Русия е 15-ият по величина пазар за експорт на френско шампанско. През 2019 година в страната са продадени 1.8 млн. бутилки, което съставлява 1,5 на 100 от общите продажби на шампанско, по данни на Комитета по шампанските виновност. Браншовата организация обаче отбелязва, че този пазар e доста рентабилен и придаващ висока стойност на продукта, а съветските консуматори обичат качественото шампанско и го употребяват и при пътуванията си във Франция. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР