Производители, включително американският електромобилен концерн Tesla Inc., започнаха да се

...
Производители, включително американският електромобилен концерн Tesla Inc., започнаха да се
Коментари Харесай

Tesla започнаха да възстановят работата в своите фабрики в Шанхай

Производители, в това число американският електромобилен тръст Tesla Inc., започнаха да се готвят да възстановят работата в своите заводи в Шанхай в понеделник, откакто градът форсира процеса на последователно унищожаване на ограничаващите ограничения, наложени за преодоляване на коронавирусните огнища, принудили огромна част от бизнеса да приключи активността си в последните три седмици, оповестява Ройтерс.

Tesla е поискала от своите служащи да се съберат в гигафабриката, с цел да приготвят поточните линии и другите цехове за подновяването на интервенциите. Според първичните проекти компанията е желала да стартира работа единствено с една промяна в понеделник, като след това това е било отсрочено за идващия ден. Една от аргументите е проблем с логистиката, споделят пред Ройтерс източници, осведомени с въпроса.

В същото време SAIC Motor, китайският сътрудник на Volkswagen и General Motors, съобщи, че ще стартира стрес проби на проектите си за обновяване на производството в понеделник.

Властите в Шанхай желаят да овладеят разпространяването на COVID-19 отвън карантинните зони до сряда (20 април), което ще разреши по-нататъшно облекчение на блокадата на града.

Мерките замразиха наземния бизнес в най-гъсто популации град в Китай, до момента в който по-широките ограничавания раздрусват световните вериги на доставка и оказват отрицателно въздействие върху втората по величина стопанска система в света през основната година за президента Си Дзинпин, който ще се бори за трети мандат през есента.

Китайският промишлен регулатор разгласява в петък " бял лист " с 666 компании, основно в секторите на производството на полупроводници, коли и опазването на здравето в Шанхай, който обезпечава продължаването на тяхната активност.

Компаниите, кандидатстващи за обновяване на работата, би трябвало да се запасят с медицински консумативи и да наложат способ на затворен цикъл за своите чиновници, които би трябвало да живеят на работното си място без право да пътуват отвън него, до момента в който траят ограниченията.

Шанхай е заставен да извърши китайската тактика за елиминиране на опасността от COVID-19, която значително успяваше да държи под надзор разпространяването на болестта през последните две години. Политиката, известна като „ без Коронавирус “, оказа помощ на китайската стопанска система да се възвърне бързо от вредите от първите огнища, които се появиха в страната в края на 2019 година и прераснаха в пандемия при започване на 2020 година Въпреки напъните обаче по-заразният омикрон вид на ковид съумя да помрачи очакванията на Пекин за стопански мощна 2022 година

Според чиновници от Шанхайската здравна комисия градът ще стартира нов кръг от ежедневни проби против ковид за жителите в следените региони от понеделник до четвъртък. С това управляващите се надяват да се поддържат напъните за потушаването на огнищата.

Шанхай е направил повече от 200 милиона PCR теста от 10 март насам, когато случаите в града започнаха да се усилват, оповестяват държавни медии.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР