Производители вече внедряват технологията за 3D печат на металиHP Metal

...
Производители вече внедряват технологията за 3D печат на металиHP Metal
Коментари Харесай

HP Metal Jet ускорява прехода към Индустрия 4.0

Производители към този момент внедряват технологията за 3D щемпел на метали

HP Metal Jet към този момент навлиза в огромни индустриални предприятия

HP разгласи най-иновативната в света технология за 3D щемпел на метали за всеобща продукция, с цел да форсира четвъртата индустриална гражданска война . Новият HP Metal Jet е до 50 пъти по-продуктивен, дава ниска цена и висококачествени елементи , оповестяват от компанията.

HP Metal Jet се внедрява от производители като GKN Powder Metallurgy и Parmatech за произвеждане на железни елементи. С технологията ще бъдат осъществявани поръчки за компании като Volkswagen и Wilo и новаторските водачи във отвесния пазар като Primo Medical Group и OKAY Industries.

HP показа също услугата Metal Jet Production Service, която дава опция на потребителите по света бързо да основават 3D планове, да създават крайни елементи в огромни размери и да интегрират HP Metal Jet в техните дълготрайни проекти за произвеждане.

HP Metal Jet е новаторска технология, която употребява повече от 30-годишниния опит в печата и химичните нововъведения на HP. С размер 430x320x200 мм, 4 пъти по-добро впръскване на дюзите и 2 пъти повече ленти за щемпел и доста по-лека заварка, HP Metal Jet дава по-висока продуктивност и надеждност, на налична цена и ниски оперативни разноски, спрямо другите решения за 3D щемпел на метали.

HP Metal Jet ще предлага елементи от неръждаема стомана, които имат изотропни свойства, покриващи или даже надминаващи ASTM и MPIF стандартите.

HP Metal Jet форсира всеобщото произвеждане на железни елементи

„ Ние сме в повратната точка на една вълнуваща нова епоха, от която няма да има връщане обратно: бъдещето на всеобщото произвеждане с 3D щемпел. Новата технология HP Metal Jet ни дава опция да разтеглим нашия бизнес като развиваме нови благоприятни условия, които преди костваха прекомерно скъпо ”, споделят от GKN Powder Metallurgy.

Volkswagen, един от най-големите и най-иновативни производители на транспортни средства в света, интегрира HP Metal Jet в своята дълготрайни проекти за дизайн и произвеждане. Сътрудничеството сред Volkswagen, GKN Powder Metallurgy и HP дава опция за бързо производството на всеобщи персонализирани елементи като самостоятелни ключодържатели и външни табели.

Дългосрочният проект на Volkswagen да употребява HP Metal Jet включва също по този начин и производството на функционални елементи със обилни структурни условия като копчета за промяна на предавките и огледални стойки. Когато нововъведенията, като да вземем за пример електрическите транспортни средства, влезнат в всеобщата продукция, потреблението на HP Metal Jet се чака да има и спомагателни приложения като произвеждане на олекотени изцяло сертифицирани за сигурност железни елементи.

HP Metal Jet ще разреши бързо производството на всеобщи персонализирани елементи като самостоятелни ключодържатели

В услуга на здравната промишленост, HP също си партнира с Parmatech, компания от фамилията на ATW, с цел да разшири всеобщата продукция на Metal Jet елементи за своите клиенти, в това число OKAY Industries, Primo Medical Group и други.

„ Очакваме с неспокойствие да внедрим HP Metal Jet в нашите предприятия и да стартираме да произвеждаме комплицирани елементи като хирургически ножици и ендоскопски хирургически челюсти, както и нови детайли и геометрии, невъзможни за произвеждане до в този момент със общоприетите металообработващи технологии ”, обявиха от Parmatech.

През първата половина от 2019 година потребителите ще могат да качват 3D проектирани файлове и да получават висококачествени елементи в огромни размери, с помощта на Metal Jet Production Service. Частите ще бъдат създадени в съдействие с сътрудниците на HP GKN Powder Metallurgy и Parmatech, с цел да се обезпечи най-високият стандарт на инженерно и индустриално качество.

HP Metal Jet решения ще бъдат предлагани за под 399 000 щатски $, а доставките ще стартират през 2020 година за първите клиенти и през 2021 г до по-широк кръг от консуматори. Вече са вероятни резервации за предварителна поръчка на Metal Jet системи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР