Производители увеличават даренията си към Българска хранителна банка (БХБ), защото

...
Производители увеличават даренията си към Българска хранителна банка (БХБ), защото
Коментари Харесай

Производители не могат да си реализират продукцията



Производители усилват даренията си към Българска хранителна банка (БХБ), тъй като изпадат в неспособност да осъществят продукцията си, съобщи Цанка Миланова, шеф на БХБ в предаването „ Бизнес старт “ по Bloomberg TV Bulgaria.

Тя обаче изясни, че има и компании, които са прекратили активността си, тъй като сега няма потребност от техния артикул.

"Компания, която произвеждаше замразен самун, предопределен за заведения за хранене, спря да работи и надлежно и до нас не стига техния артикул “, даде за образец тя.

"По отношение на потребността от храна от помощ имат потребност всички, които живеят под прага на беднотия. В момента не знаем с какъв брой нараства техният брой, само че сигурно пораства “, изясни Миланова.

По нейните думи са засилени ограниченията за хигиена и достъпa до Българската хранителна банка, въпреки че това не е необикновена обстановка при работа с храна.

"Всички компании, които са затруднени да осъществят храната, която създават, могат да се извърнат към нас “, посъветва тя.

Цанка Миланова сподели, че поради спешната обстановка огромна част от храните, които хранителната банка е имала разполагаем, към този момент са разпределени.

Повече за виртуалната хранителна банка и по какъв начин всеки може да помогне посредством нея във видеото./dnes.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР