Производители на свинско месо от Врачанско разкриват, че розовият цвят

...
Производители на свинско месо от Врачанско разкриват, че розовият цвят
Коментари Харесай

Как ни мамят, че месото е прясно

Производители на свинско месо от Врачанско разкриват, че розовият цвят на пържолите и свинското по щандовете на комерсиалните вериги се дължи на обработката им с дезинфектант. 

Нормалният цвят на узрялото свинско месо е розов, като отива към леко кафеникав. По това време може да се познае, че е прясно и не е импортирано от другия завършек на планетата, разясниха търговци и производители.

В доста случаи обаче, с цел да остане месото със пресен розов цвят, производителите употребяват калиев перманганат - вещество с червен цвят, известно като дезифектант, както и с антигъбични свойства. Плюсът му е, че е блудкав и не може да се засечен отвън лаборатория.

По-възрастните клиенти елементарно разпознават " освеженото " месо и го заобикалят, само че всеобщо хората избират точно него, признаха търговци от унгарска верига с клон на пазара " Иван Вазов " в София. Като цяло прясно създадено в България свинско месо може да се откри в множеството от дребни бутикови магазини в страната. Те нормално са на фермери, които са затворили цикъла на произвеждане.

Повечето от тях са принудени да продават в лични магазини, защото не могат да смогнат на големите условия на комерсиалните вериги. Такъв производител показа, че комерсиална верига им е поискала 5000 лева годишно, с цел да продава месото им на щандовете си. Отказват се, тъй като не могат да устоят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР