Производители на плодове и зеленчуци от цялата страна излязоха на

...
Производители на плодове и зеленчуци от цялата страна излязоха на
Коментари Харесай

Производители на плодове и зеленчуци от цялата страна излязоха на протест

Производители на плодове и зеленчуци от цялата страна излязоха на митинг. Близо 300 души блокираха за малко кръстовището пред граничния пункт "Дунав мост " при Русе.

Според протестиращите, предлагането на земеделското министерство обрича сектора на банкрути. Много от ангажираните в производството на плодове и зеленчуци се отхвърлят от бизнеса си, защото не могат да се оправят финансово.

"Очакваме тази година производителите да не могат да завършат сезона, тъй като всички горива, всички препарати за растителна отбрана са на извънредно високи цепни. Ако не получим финансиране от най-малко 150 лева на декар, ние не можем да оцелеем този сезон ", изрично съобщи за "България Он Еър " ръководителят на Съюза на дунавските овощари Николай Колев.

Протестиращите упорстват в техния отрасъл помощта да е 50:50, а не 60:40.

"Държавата би трябвало да реши дали ще подкрепя секторите, които създават храна, или ще подкрепяме другите производители. Ние се борим в един бюджет с огромните площи от лозя и с розите. И да ни дадат единствено 40 % от бюджета на плодове и зеленчуци, за нас това е обидно ", сподели Димитричка Търпанова от Добруджанския овощарски съюз.Ако от земеделското министерство не се вслушат в настояванията им, производителите ще изискат и оставки, написа dnes. bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР