Производители на луксозни часовници влязоха в списъка на компаниите, които

...
Производители на луксозни часовници влязоха в списъка на компаниите, които
Коментари Харесай

Производители на луксозни часовници трупат запаси на Острова преди Брекзит

Производители на първокласни часовници влязоха в листата на фирмите, които ползват проекти за дейности при изключителни обстановки, като натрупат ресурси във Англия преди страната да напусне Европейски Съюз, означават представители на бранша.

Марките се пробват да се защитят от " Практически проблеми ", които може да се появят, в това число нови митнически процедури или закъснение на вноса след Брекзита, сподели шефът на Федерацията на швейцарската часовникарска промишленост Жан-Даниел Паш на ревюто на часовници в Базел, което завърши тази седмица.

Представената от федерацията този месец статистика сочи, че вносът във Англия се е повишил с 58 % през февруари, а през януари нарастването е било 24%. Луксозен производител на часовници, който откри магазин в региона Мейфеър в Лондон предходната година, уточни, че нормално не поддържа ресурси във Англия, като избира да зарежда магазините си, изпълнявайки характерни поръчки. Главният изпълнителен шеф на компанията казав, че тя е нараснала запасите си във Англия.

" Никой не знае какво ще се случи, тъй че взехме защитни ограничения ", сподели той пред Агенция Франс Прес. Швейцария, която не е член на Европейски Съюз, и Англия към този момент подписаха съглашение за опазване на бъдещите си търговски връзки, в това число клаузи, които да подсигуряват продължаването на търговията, в случай че Англия излезе от блока без съглашение по " развода ". Двустранното съглашение би трябвало да подсигурява, че часовниците, импортирани непосредствено във Англия със аероплан, няма да се сблъскат с нови ограничавания, отбелязва Паш.

Стоките, които се внасят с авто транспорт обаче ще би трябвало да минават през Европейски Съюз и може да бъдат арестувани по-дълго и да се образуват опашки на английската граница, сподели той. Освен вероятно закъснение на вноса Паш акцентира друга причина, заради която производителите на часовници желаят да са сигурни, че лондонските магазини са добре запасени.

Ако английската лира поевтинее, това може да докара до взрив в извършването на покупки след Брекзита, като купувачите на първокласни артикули изключително в Лондон ще желаят да се възползват от удобния валутен курс, сподели той. Когато курсът на английската лира се намали, откакто британците взеха решение да изоставен Европейски Съюз през 2016 година, комерсиалните вериги, продаващи първокласни часовници, регистрираха скок на продажбите измежду туристите, изключително от Азия. Главният изпълнителен шеф на легенадарния производител на часовници Hublot Рикардо Гуадалупе сподели пред Агенция Франс Прес, че неговата компания също е нараснала запасите си във Англия, определяйки Лондон като " Локомотива " на часовникарската промишленост.

Ефектът " жълти жилетки "

Компаниите, производителки на часовници, показват, че е станало още по-важно да бъдат лимитирани разтърсванията за бизнеса в Лондон поради проблемите в Париж, провокирани от протестиращите " Жълти жилетки ", които провеждат всяка седмица митинги във Франция от средата на ноември. Магазинът на известна марка на площад " Вандом " в центъра на Париж остава затворен в съботите поради стачкуващи стачкуват против намаляващата покупателна дарба на работещите небогати. Гуадалупе означи, че трафикът в парижките магазини " фрапантно е понижен " на фона на демонстрациите. По-рано този месец 91 магазина понесоха вреди, бяха опожарени или плячкосани по фамозното авеню Шанз-Елизе.

За екипите на фирмите това е извънредно стресиращо, добави той. Има терзания, че туристическите визити във Франция ще намалеят поради митингите, които започнаха поради налозите върху горивата, а по-късно недоволството прерасна в протест против управническия жанр и политиката на президента Еманюел Макрон. Тъй като продажбите на първокласни часовници зависят извънредно доста от туристическия поток, множеството анализатори чакат вносът на часовници във Франция да спадне доста през годината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР