Производители на храни и напитки обмислят да поискат правителството да

...
Производители на храни и напитки обмислят да поискат правителството да
Коментари Харесай

Производители на храни и напитки мислят да поискат забрана на промоциите в магазините

Производители на храни и питиета обмислят да изискат държавното управление да наложи цялостна възбрана на промоциите в комерсиалните обекти до края на изключителното състояние. Това сподели пред бТВ Мариана Кукушева - ръководител на националния браншови съюз на пекарите и сладкарите и координатор на щаба за храни и питиета, който е основан поради изключителното състояние.

Тя стимулира това предложение с това, че поради промоциите пред магазините се събирали повече хора, водело и до излишно презапасяване.

Кукушева изясни, че производителите към този момент " има ясни сигнали " от Националния действен щаб, че е допустимо изключителното състояние може да продължи и 3 месеца. По думите ѝ това не би трябвало да основава суматоха, защото България е една от страните, които може да задоволи цялата потребност от съществени храни и питиета в страната.

Тя увери, че производителите на храни и питиета могат да обезпечат нужните артикули освен до 13 април, само че и за идващите три месеца, даже до края на годината.

“Хранителната индустрия е част от националната сигурност и това българските консуматори ще го схванат “, добави Кукушева. По думите ѝ самун има и ще има задоволително, нямало и данни за закъснение на доставките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР