Производители на дини искат помощ от премиера, за да реализират

...
Производители на дини искат помощ от премиера, за да реализират
Коментари Харесай

Производители на дини молят Борисов за помощ, докато трудът им гние под слънцето

Производители на дини желаят помощ от премиера, с цел да осъществят своята продукция. Земеделците се оплакват, че са оставени на произвола на ориста и рекета на търговците. Стотици производители на най - известната любеница от Любимец са блокирани със своята стоката на тържището в града, написа Факти бг.

Там има към 300 тона дини, само че търговците не купуват. Цената на вкусния плод към този момент е паднала на девет стотинки за кг. В същото време на всички места по магазините цената не е паднала и варира към четиридесет стотинки на кг.
Обикновените хора и производители се чудят къде е страната и за какво ги е изоставила в такива моменти, от които зависи съществуването на тях и фамилиите им. Дали съзнателно се смъква цената и никой не купува от търговците, с цел да може тя да пада още.



Този проблем би трябвало да бъде тестван от страната, тъй като фермерите си заплащат налозите.

Въпрос на дни е обстановката да ескалира и земеделците да блокират автомагистралата, в случай че не се вземат незабавни ограничения против този рекет.

Лесно може да се види какъв брой дини „ минават “ единствено за ден в хотелите на курортите Слънчев бряг и Несебър.

Защо елементарните хора са оставени на произвола, за какво. Г-н министър председател, Бойко, намеси се и помогни на хората, отбрани правата им и помогни да оцелеят. Ти си им последната вяра!!! Това зоват фермери от Любимец.



Ясно е, че цената може да се въздейства и от импорт на дини от Турция и Македония, само че то може да бъде тествано единствено от страната, къде и какво влиза. Ако държавното управление не вземе незабавни ограничения, то до дни и бостанджиите могат да излязат на митинг.

Иначе в огромните непознати вериги от супермаркети се оферират гръцки дини.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР