Производител ще предостави близо 4000 яйца за предстоящия Празник на

...
Производител ще предостави близо 4000 яйца за предстоящия Празник на
Коментари Харесай

Производител дарява 4000 яйца за празник в Павликени

Производител ще даде близо 4000 яйца за идния Празник на яйцето в Павликени. Десетото издание на празника ще стартира в 9:30 часа на 29 април в парк „ Кирил Ракаров “ със спомоществователството на основано в Павликени дружество за произвеждане на яйца.

Дегустации, надпревари, концерти, лотария с атрактивни награди, щандове на производители на декоративна растителност – част от поминъка на района, ще бъдат акценти в празничната стратегия, която ще приключи с концерт на певицата Дара във вечерните часове, сподели пред публицистите в пресклуба на Българска телеграфна агенция във Велико Търново кметът на общината инж. Емануил Манолов.

„ От Празника на яйцето Павликени завоюва известност, защото в цяла България към този момент се знае за него, той е наслада за нашите съграждани и е опция да поканят и посрещнат посетители, изключително когато се събират три почивни дни, в същото време дава тласък за изява на самодейците от разнообразни читалища “, уточни инж. Манолов.

Всички посетители ще могат да създадат своя еднодневна екскурзия с посещаване на Античния керамичен център, Градския исторически музей, където е експониран стенописът „ Колелото на живота “, основан по концепция на отец Матей Преображенски-Миткалото, както и да прегледат единствения във Великотърновска област зоокът с 200 животни от 38 породи.

Една от богатите му сбирки е от птици, които снасят разнообразни по мярка и цвят яйца, опитът демонстрира, че тази галерия, в която чиновниците от зоопарка изясняват за какво е по този начин, е извънредно забавна за децата, сподели заместник-кметът инж. Албена Петрова.

Майстор-готвачът Елена Божанова ще направи стотици омлети и палачинки за посетителите. Председател на журито в кулинарния конкурс още веднъж ще бъде Иван Звездев.

Всички събития в границите на Празника на яйцето са безвъзмездни за жителите и за гостите на Павликени. Тази година организацията на празника е с финансиране от Местната инициативна група Павликени - Полски Тръмбеш, по план „ Празник на яйцето - развиване и разпространение ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР