Произвеждащите петрол страни трябва да съкратят производството на черно злато

...
Произвеждащите петрол страни трябва да съкратят производството на черно злато
Коментари Харесай

Саудитска Арабия призова към съкращаване на производството на петрол

Произвеждащите нефт страни би трябвало да съкратят производството на черно злато с 1 млн. барела на ден, с цел да се възвърне салдото на пазара, съобщи саудитският министър на енергетиката Халид ал-Фалих след спада в цените на суровия нефт.
„ Техническият разбор, който прегледахме през вчерашния ден, демонстрира, че имаме потребност от понижаване с близо един милион барела, с цел да балансираме пазара ", сподели Халид ал-Фалих на енергийна конференция в Абу Даби.
Фалих съобщи, че Саудитска Арабия, най-големият снабдител на нефт в света, ще понижи продукцията си с 500 000 барела на ден от идващия месец, с цел да помогне за стабилизиране на пазара.
В същото време, страната възнамерява да усили съществено атомните си мощности. Рияд има намерение да построи 16 атомни реактора в идващите 25 години.
Дейностите по първия атомен реактор в страната към този момент са почнали и се чака той да бъде приключен през 2019 година, заяви Saudi Press Agency.
Саудитска Арабия е възнамерявала седем основни инициативи в региона на възобновимата сила, атомната сила, обезсоляването на вода, здравната генетика и самолетния дизайн, които бяха показани от престолонаследника принц Мохамед бин Салман.
Дизайнът на реактора е създаден от учените от KACST благодарение на интернационалните специалисти. Той е съгласуван със стандартите за сигурност на МААЕ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР