Произведени в Европейския съюз и САЩ храни и напитки може

...
Произведени в Европейския съюз и САЩ храни и напитки може
Коментари Харесай

Русия се отваря за храни и напитки от ЕС и САЩ?

Произведени в Европейския съюз и Съединени американски щати храни и питиета може да се появяват още веднъж в съветските магазини, допусна московският в. Комерсант.

Изданието разгласява изявление на ръководителя на комисията по външна политика в Съвета на федерацията (горната камара на държавния парламент) Константин Косачов. "Ние създадохме работна група, която да прегледа въпроса за допускане до комерсиалната мрежа на артикули от първа нужда, създадени в членките на Европейски Съюз, Америка и още няколко страни. Безспорно е, че въведените от нас ответни ограничения са дали резултат. Ние отбелязахме невиждан растеж в секторите на селскостопанското произвеждане и хранителновкусовата индустрия ", е споделил той.

"Сега обаче поради международната пандемия от ковид, ние считаме да разгледаме опцията да понижим натоварването, което изпитват някои представители на бизнеса в Руската федерация ", е показал Косачов.

След съветската окупация на украинския черноморски полуостров Крим през 2014 година Европейски Съюз, Съединени американски щати, Япония и още няколко страни по света са въвели ограничавания в търговията с най-голямата по повърхност страна в света.

В отговор Москва е наложила възбрана за импорт на редица артикули от съвсем 30-те страни. На първо място контрасанкциите са засегнали вноса на храни и питиета.

Русия чества петата годишнина от анексията на Крим

"Комерсант " е допълнил, че поради неналичието на импорт в Русия е било маркирано покачване на цените на артикули от първа нужда и намаление на качеството на доста хранителни артикули.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР