Произведената електроенергия от унгарската АЕЦ „Пакш“ за 2017 г., както

...
Произведената електроенергия от унгарската АЕЦ „Пакш“ за 2017 г., както
Коментари Харесай

АЕЦ „Пакш“ е осигурила половината от произведената електроенергия в Угария през 2017 г.


Произведената електрическа енергия от унгарската АЕЦ „ Пакш “ за 2017 година, както и средногодишният коефициент на потребление на откритата мощ, са счупили върховете си от предходни години, съобщи шефът на МВМ АЕЦ „ Пакш “ Ищван Хамваш. При това създадената електрическа енергия е била и най-евтина в страната, заяви MTI.

АЕЦ „ Пакш “ подсигурява евтина електрическа енергия и е базова за унгарското електроснабдяване като четирите енергоблока на централата през предходната година са изработили 16 097,6 гигаватчаса електрическа енергия. Това е връх в историята на централата и се случва с помощта на прехода към 15-месечен горивен цикъл. В резултат на рационализиране на горивото и повишение на успеваемостта Втори енергоблок е произвеждал електрическа енергия целогодишно. Хамваш акцентира, че през 2017 година АЕЦ е осигурила 50% от създадената в страната електрическа енергия. Делът на вноса е бил 28,6%.

Средногодишният коефициент на потребление на откритата мощ на Трети енергоблок през 2017 година е бил 100%. Три от енергоблоковете с ВВЕР-440 влизат в петицата на най-хубавите енергоблокове от този вид в международен мащаб. Изключителните резултати са свързани с иновационните подходи, които се употребяват в АЕЦ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР