Произнасянето на КПКОНПИ за апартаментите не може да повлияе на

...
Произнасянето на КПКОНПИ за апартаментите не може да повлияе на
Коментари Харесай

Сотир Цацаров с коментар за скандала с апартаментите

Произнасянето на КПКОНПИ за жилищата не може да повлияе на инспекциите на прокуратурата, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров в Народното събрание във връзка със мнението на КПКОНПИ, че няма спор на ползи с жилищата по абсурда апартаментгейт.

"По отношение на спора на ползи прокуратурата има една единствена съпричастност, когато е почнала съответната инспекция във връзка с Цветан Цветанов прокуратурата е отправила и сигнал до комисията за възможен спор на ползи. Ние нямаме право да преценяме подобен спор. Това може да го прави единствено комисията. Тя се произнесе във връзка с 10 или 11 лица. Но по този начин или другояче произнасянето на комисията, както и това дали има или няма спор на ползи не може да повлияе по някакъв метод на инспекциите на прокуратурата, обясни основният прокурор.

Във връзка с връщането на КПКОНПИ със сигнала за Лозан Панов, Цацаров изясни, че Антикорупционния орган няма право да се занимава с това дали има или няма спор на ползи във връзка с магистрати. По думите му единственият орган е Инспекторатът към Висш съдебен съвет.

"В този случай, с цел да бъдем безусловно правилни, би трябвало да кажем следното: всяко изказване, че за останалите преписките били завършени, а пък за Панов били пратени на Инспектората, е цялостна далавера. Пратена е на Инспектората, тъй като той е способен. КПОКОНПИ не е способена. Според мен и в Инспектората решението за господин Панов ще бъде същото – няма спор на ползи. Производствата по спор на ползи нямат нищо общо с инспекциите на прокуратурата “, акцентира още той.

По думите му това, което ще обуслови резултата от инспекциите на прокуратурата са данъчните проверки на Национална агенция за приходите.

"Когато Национална агенция за приходите завърши проверките и ги върне в Прокуратурата ще стане ясно има или няма закононарушения и преди всичко данъчни “, посочи още Цацаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР