Progress представи първата по рода си технология, свързваща дизайнери и

...
Progress представи първата по рода си технология, свързваща дизайнери и
Коментари Харесай

Progress представи нова технология, свързваща дизайнери и разработчици


 Progress показа нова технология, свързваща дизайнери и разработчици

Progress показа първата по рода си технология, свързваща дизайнери и разработчиците в процеса на основаването на приложения. Progress Unite UX се интегрира със съществуващите принадлежности за дизайн, с цел да трансформира бързо и автоматизирано дизайна в pixel-perfect front-end код. Решението е създадено от българския екип на компанията и беше показано за първи път на световната конференция за клиенти и сътрудници на компанията ProgressNEXT, която се организира от 6 до 9 май във Флорида, Съединени американски щати.

„ В момента дизайнерите, разработчиците и всички останали експерти в процеса на разработка на приложения приказват разнообразни езици и употребяват разнообразни принадлежности. Тази фрагментация води до мудни итерации и изгубено време, а резултатът е противоречие сред това, което е направено като дизайн, и това, което се създава “, отбелязва Фарис Суайс, старши вицепрезидент и общоприет управител, Developer Tooling Business, Progress. „ Unite UX разрушава софтуерните бариери и основава резултатност и работливост. Това е първият разполагаем инструмент, който свързва дизайнерите и разработчиците в обединен и синергичен екип, създаващ резултати, с които всеки се гордее. “

UX дизайнерът е сериозна част от всеки актуален екип за разработка на приложения и е належащо да работи един до друг с програмистите. Използването на разнообразни принадлежности, обаче, води до провокации в взаимната им работа. Дизайн моделите могат да варират от скрийншот до код, които разработчиците би трябвало да трансфорат във работещ код. Резултатът постоянно е голям брой итерации в работния развой и по-бавно стартиране на приложението на пазара. Накрая финалното потребителско прекарване (User Experience, UX) постоянно не съответствува с в началото стремежи дизайн.

Progress Unite UX форсира продуктивността на екипа и разрешава основаването на стремежи UX посредством новаторски повтаряем работен развой сред дизайнерите и разработчиците. Решението комбинира приставки и библиотеки към известни принадлежности за дизайн и основава насоки, в границите на които дизайнерите могат да работят. Дизайн файловете се експортват към „ MetaBridge “ файлова конструкция, която по-късно се отваря в Unite UX Studio. Там „ MetaBridge “ се превежда или в Angular, или в React front-end код. Unite UX е планиран да генерира код към редица известни фреймуърци.

Вече е налична Preview версия на Progress Unite UX. С новото решение дизайнерите могат да:

Използват съществуващите си принадлежности за дизайн и такива по собствен избор като Sketch, Adobe XD или други. Unite UX уголемява опциите на дизайн библиотеките с Progress Kendo UI съставените елементи, както и посредством основаване на лични съставни елементи, като по този метод разрешава независимост на дизайнерите да изразят своята креативност.

Работят взаимно – в цикличния работен развой изпратените дизайни и препоръчаните по тях промени от разработчиците могат да бъдат върнати назад в инструмента за дизайн. Така се минимизират провокациите при съществуването на доста работни версии и се основава консистентност. Съкращава се скъпият и времеемък развой на ревизиране и утвърждение.

Превръщат дизайна до последния пиксел в код – екраните с подготвен дизайн могат незабавно да се трансформират в изцяло функциониращи уеб приложения. След това следва свързване на данните, крайна конфигурация на съставените елементи, прецизиране на разположението на съставените елементи и избиране на фреймуърк, към който да се експортира дизайнът.

Избират от редица фреймуърци с в началото обезпечена поддръжка за Angular и React, а скоро се чака да се включи и поддръжка за Vue.JS и Blazor

Надграждат в кода – разработчиците могат изцяло да управляват front-end кода и бизнес логиката, с цел да дават отговор на точните бизнес потребности.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР