Progress представи най-новата версия на платформата си Progress Kinvey, която

...
Progress представи най-новата версия на платформата си Progress Kinvey, която
Коментари Харесай

Progress пусна нова версия на платформата за професионални разработчици Kinvey


Progress показа най-новата версия на платформата си Progress Kinvey, която обезпечава висока работливост, цялостен надзор на разработчиците над прекарванията, основани с приложенията, както и оперативна успеваемост за актуалното работно натоварване. Тази тактика на Progress бе оценена високо и от анализаторите, като поради решението компанията бе избрана като „ Силен реализатор “ (Strong Performer) в отчета на Forrester - „ The Forrester Wave: Платформи за разработка с малко код за AD&D специалисти”, описващ детайлно този пазарен сегмент за първото тримесечие на 2019 година

Развойните екипи на предприятията възприемат платформи за развиване с малко код и вероятностите за напредък на пазара наподобяват розови, изясняват от Forrester. В изследването на анализаторите 23% от доставчиците оповестяват, че употребяват платформи с малко код през 2018 година, а други 22% възнамеряват да го създадат в границите на една година. Цифровият бизнес търси все по-бърз програмен продукт, като това е главен фактор за проникването на платформите с малко код.

„ Днес от фирмите се чака да основават бързо висококачествени приложения. Затова те се насочват към опциите за разработка с малко код (low-code development), посредством които да ускорят процеса. Традиционните платформи са ефикасни за елементарни приложения и в множеството случаи не са задоволителни за по-сложни софтуери. Често те задължават разработчиците да работят с избрана работна рамка (framework), което може да бъде неефективно и ограничаващо иновациите”, изясняват от Progress Software, която разполага с доста огромен развоен център в България след придобиването на Telerik през 2014 година

Progress закупи компанията Kinvey през юни 2017 година Тогава продуктът съставлява главно “Mobile Backend as a Service” (mBaaS). През тези съвсем 2 години Progress развива платформата, като прибавя нови благоприятни условия, измежду които Kinvey Studio и Kinvey Chat.

Екипът на Kinvey се намира в Бостън и в София. В София той се състои от към 30 експерти, които включват софтуерни инженери, QA инженери, DevOps инженери, инженери по техническата поддръжка, UX дизайнери, създател на техническа документи и други

 Снимка: Цветелина Белутова

Снимка: Цветелина Белутова

Новата платформа Progress Kinvey

Компанията вкарва нова форма за основаване на приложения с малко код, като се основава на богатия си опит в даването на принадлежности и технологии за разработчици. Платформата Progress Kinvey е ориентирана към професионалните разработчици и предлага нови високопродуктивни благоприятни условия. Те форсират процеса на разработка и разрешават основаването на прекарвания за всички канали, които работят „ natively” на всички устройства и платформи.

Базирана на JavaScript, платформата Progress Kinvey разрешава на фирмите да основават прекарване в приложенията си посредством разнообразни канали - native iOS и Android, уеб, чат и други Тя обезпечава модерна безсървърна базова среда за оперативна успеваемост, цялостен надзор върху кода на приложението и благоприятни условия за ръководство на данни от край до край.

„ Традиционните платформи за основаване на приложения с малко код оказват помощ на фирмите да пускат бързо доста тактически приложения. Липсва им обаче опцията да дават високоскалируеми, същински ангажиращи и налични прекарвания, консистентни в другите канали, изяснява Дмитри Черевик, основен софтуерен шеф в Progress. - В другия завършек на спектъра, с плановете за разработка вид „ Направи си самичък “ (DIY) могат да се основават „ high-touch “ прекарвания. Те обаче са неефективни, мудни за стартиране на пазара и скъпи за поддръжка. ИТ екипите би трябвало да се концентрират върху нововъведенията, а не върху инфраструктурата. Нашият фокус върху високата работливост на професионалните разработчици трансформира това. Ние пускаме на пазара решение, което предлага най-хубавото от двата свята – разработка с малко код, водеща до гъвкави приложения за всички канали с огромна мащабируемост. “

Платформата Progress Kinvey предлага:
Kinvey Studio: Инструмент за визуалнa разработка, който обезпечава среда за разработка с малко код за бързо основаване на мобилни, уеб и чат основани приложения. Запазва се цялостният надзор на разработчика над приложението и кода. Инструментът е построен върху отворени стандарти. Позволява генериране на кода, тъй че разработчиците без проблем да интегрират код на открито или във вътрешността в средата. Той работи със съществуващите процеси и системи за надзор на сорс кода, тестване и други процеси при създаването на планове. Съществена специфичност е, че генерираният сорс код на приложенията е разбираем и елементарно наличен за инспекция и смяна. Безсървърна архитектура: Като първата и единствената безсървърна високопродуктивна облачна платформа, Kinvey ръководи и автоматизирано се мащабира по сигурен метод инфраструктурите за бизнес приложения в данни, автентикация, микроуслуги и функционалности. Kinvey Chat: Иновативна технология, основана на изкуствен интелект, за бързо основаване и стартиране на чатботове. Чатботовете могат елементарно да се интегрират в съществуващите корпоративни и наследствени системи. Kinvey Data Pipeline: Осигурява ръководство на данни и автентикация от край до край от устройство към сорсови корпоративни системи. Проектирана да пази, виртуализира и синхронизира пластовете за данни и автентикация от радикално разнообразни системи. Тази опция включва облачно кеширане, офлайн ръководство на данни с делта синхронизация, интеграции със системи за еднаквост и микроуслуги за писане с малко или без никакъв код (low code/ no code) за достъп до външни данни. Native Multi-channel: Стъпвайки върху известността на JavaScript, NativeScript и Angular, платформата Kinvey разрешава създаването и стартирането на „ native “ iOS, Android и уеб приложения. „ С нея може да се основава красиво, налично за потребителите прекарване (UX), до момента в който в това време се обезпечава доста преизползване на кода сред уеб и мобилните приложения. Налице е пряк достъп до всички „ native “ платформени API и iOS и Android, както и код на трети страни. По този метод приложенията, основани на Kinvey, оферират безкомпромисно „ native “ прекарване “, допълват от Progress.
 Дмитри Черевик, основен софтуерен шеф в Progress

Дмитри Черевик, основен софтуерен шеф в Progress

Признание от промишлеността

Докладът на Forrester дава висока оценка на Progress поради лидерските характерности на Progress Kinvey. „ Лидерските характерности на платформата Progress Kinvey включват принадлежности за разработка на потребителско прекарване (UX), принадлежности за разработка на мобилни приложения, принадлежности и адаптери за консолидиране в съществуващи системи, и принадлежности за разработка на изкуствен интелект “.

Докладът на Forrester е оповестен на 13 март и прави оценка топ 13 снабдители на пазара. Сред тях в лидерската сфера са Microsoft, OutSystems, Mendix, Kony u Salesforce. ServiceNow, GeneXus и Progress Software са оповестени за „ мощни реализатори “, а MatsSoft, WaveMaker и Thinkwise са „ кандидати “. В отчета като „ Challengers “ са избрани още две компании - Skuid и Clear Software.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР