Прогресивното развитие на онлайн търговията в световен мащаб не се

...
Прогресивното развитие на онлайн търговията в световен мащаб не се
Коментари Харесай

Расте търсенето на модерни търговски имоти в столицата

Прогресивното развиване на онлайн търговията в международен мащаб не се е отразило осезаемо на търсенето на съвременни търговски парцели в столицата през първата половина на тази година. Напротив, то доближава рекордни стойности на база полугодие от 2015 година насам. Общият размер усвоени площи за обсъждания интервал е 21 900 кв. метра. Това се споделя в най-новия отчет на Colliers International.

<!--[if--> <!--[endif]-->

Физическите магазини още веднъж са на мода в Кофия. Особено висока интензивност в откриването на нови магазини е записана при профилираните търговски формати от вида "биг бокс ". Сред водачите в това отношение са питателните вериги Lidl (6), Billa (5), Kaufland (1), дрогерията dm (6) и веригата за мебели и артикули за дома JYSK (4). Само за първото полугодие на тази година, полската марка Pepco откри девет обекта в страната. Освен нея, на българския пазар навлязоха и други интернационалните марки - Zara Home, Fjällräven, J.Wargas, Steve Madden и Ximivogue.

Обратно на посоката на развиване на търсенето, през интервала сред януари и юни предлагането на съвременни търговски площи бележи нищожен спад. Причината за него е промяната на предназначението на част от площите в Galaxy Trade Center от търговски в офисни. С това размерът на предлаганите търговски парцели в София за полугодието стана 390 660 кв. метра.

Периодът се характеризира и с различен връх. Бул. "Витоша ", по-известен измежду софиянци като "Витошка ", реализира най-високите си равнища на претовареност за последните пет години - 99 %. И в това няма нищо чудно. Булевард "Витоша " е съществена пътна артерия в центъра на София. Булевардът стартира от пл. "Света Неделя ", минава през идеалния център на столицата, пресича се с еднопосочния бул. "Патриахр Евтимий ", продължава около западната страна на парка на НДК, пресича се с бул. "България ", минава през ж.к. "Иван Вазов " и свършва при Южния парк при кръстовището с ул. "Бяла Черква ".

Открай време бул. "Витоша " е известна комерсиална дестинация с многочислените си магазини и бутици по съвсем цялото му продължение. По тази причина и наемите държат високи стойности, а постоянно в разнообразни изследвания "Витоша " е подрежда измежду най-скъпите комерсиална улица в света.

В сектора сред ул. "Алабин " и бул. "Патриарх Евтимий " булевардът е пешеходна зона, неразрешена за МПС-та, като се позволява единствено секване през перпендикулярните на "Витоша " улици. Трамвайният превоз по пешеходната част на булеварда е спрян, защото под този сектор минава трасето на Втори метродиаметър на Софийското метро и това в допълнение го прави още по-достъпен от всяка част на града.

Същевременно с повишението на равнищата на претовареност придвижването на наематели на основната софийска комерсиална улица "Витоша " е едвам 1 на 100. Като цяло този знак се характеризира със спад в стойностите от 6% на 3 %.

През първите шест месеца не се следят основни промени в наемните равнища на обсъжданите търговски площи, което ще остане годно и през идващото полугодие. Преустройството на свободните хипермаркет площи в The Mall, Bulgaria Mall и Paradise Center докара до по-високи равнища на претовареност и обогатяване на микса от наематели в тях. С приключването на процеса към края на годината тези планове ще реализиран по-добро пазарно позициониране и ще предложат нови благоприятни условия за разширение на мрежата от магазини на редица интернационалните и български търговци. Благоприятното развиване на пазара на съвременни търговски площи ще продължи да провокира инвеститорски интерес към този сегмент, което е една добра вест за потребителите.

<!--[if-->
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР