Прогресивното развитие на онлайн търговията в световен мащаб не се

...
Прогресивното развитие на онлайн търговията в световен мащаб не се
Коментари Харесай

Физическите магазини остават на мода в София

Прогресивното развиване на онлайн търговията в международен мащаб не се е отразило осезаемо на търсенето на съвременни търговски парцели в столицата през първата половина на 2019 година Напротив, то доближава рекордни стойности на база полугодие от 2015 година насам. Общият размер усвоени площи за обсъждания интервал е 21,900 кв.м. Това се споделя в най-новия отчет на Colliers International.

Особено висока интензивност в откриването на нови магазини е записана при профилираните търговски формати от вида „ биг бокс ”. След водачите в това отношение са питателните вериги Lidl, Billa, Kaufland; дрогерията dm и мебели и артикули за дома JYSK. Само за първото полугодие на 2019 година, полската марка Pepco откри 9 обекта в страната. Освен нея, на българския пазар навлязоха и други интернационалните марки - Zara Home, Fjällräven, J.Wargas, Steve Madden и Ximivogue.

Обратно на посоката на развиване на търсенето, през обсъждания интервал предлагането на съвременни търговски площи бележи нищожен спад. Причината за него е промяната на предназначението на част от площите в Galaxy Trade Center от търговски в офисни. С това размерът на предлаганите търговски парцели в София за полугодието стана 390,660 кв.м.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР