Програмите с изкуствен интелект са побеждавали хората на табла, шах,

...
Програмите с изкуствен интелект са побеждавали хората на табла, шах,
Коментари Харесай

Изкуствен интелект за първи път би пет играча наведнъж на покер

Програмите с изкуствен интелект са побеждавали хората на табла, шах, японската игра го и покер сред двама играчи, само че покерът с голям брой играчи постоянно е неосъществим като победа за ИТ. Но в този момент към този момент задачата е изпълнена, написа Франс24.

Изследователи от университета „ Карнеги Мелън “, работещи с самодейността ИТ на Facebook, оповестиха в четвъртък, че тяхната стратегия е победила група от най-хубавите експерти в 6-членен покер в Тексас.

 

Програмата „ Плурибус “ и огромната й победа бяха разказани в американското списание „ Сайънс “.

" Плурибус “ реализира свръхчовешко показване в мултиплеър покера, което е прието като нов стадий в работата с изкуствен интелект в областта на игрите ", споделя Томас Сандхолм, професор по компютърни науки в „ Карнеги Мелън “.

" Досега крайъгълният камък за ИТ в стратегическите разсъждения бяха игрите сред повече от двама играчи, " сподели Сандхолм в изказване, оповестено от университета.

Според основателите на „ Плурибус “, технологията може да бъде употребена за решение на " огромно многообразие от действителни проблеми ", които, сходно на покера, включват участници, които блъфират или крият основна информация.

Програмата победи за първи път двамата огромни покер първенци Дарън Елиас и Крис Фъргюсън, които са изиграли по 5 000 ръце против него.

След това тя победи 13 експерти в обособен опит, петима в един и същи миг. „ От общо 10 000 ръце програмата стана победител “, обявиха откривателите.

" Нейната съществена мощ е способността й да употребява смесени тактики, " сподели Елиас.

Някои от тактиките на програмата " може даже да трансформират метода, по който експертите играят играта ", настояват учените. / actualno.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР