Програмите ни с другите протестни партии са много близки. Темите,

...
Програмите ни с другите протестни партии са много близки. Темите,
Коментари Харесай

Ива Митева: Възможността за коалиция на протестните партии е 80-90%

Програмите ни с другите протестни партии са доста близки. Темите, по които работим са едни и същи. Вероятността да има коалиция с тях е 80-90% ”. Това съобщи пред някогашният ръководител на Народното събрание Ива Митева от „ ИТН ”.

„ Мисля, че всички си научихме грешките и че всички търсим това обединяване посред ни. Всички желаеме да стартираме да работим по нов метод “, добави тя.

Според нея Кирил Петков не би бил доста подобаващ за поста на сплотяващ министър-председател.

По думите й няма да има значение коя ще е първата политическа мощ, в случай че тя няма задоволителен брой депутати, с цел да ръководи.

„ Ние 12 години сме спъвани, а в този момент желаеме да стартираме да тичаме. Първо би трябвало да се научим да вървим постепенно, тъй като тичайки ще се спъваме и падаме. Нека стартираме малко по малко ”, сподели още Митева.

Тя съобщи, че водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов ясно е декларирал аргументите да го няма в листите на партията.

„ Нека не забравяме, че партията не е Слави Трифонов. Тук приказваме да няма този авторитаризъм и да няма едно лице да дърпа конците. На напред във времето излизат специалистите – хората, които в един миг може би ще взимат решенията “, уточни тя.

Тя разяснява и социологическите изследвания, съгласно които Има Такъв Народ ще има по-малка поддръжка на тези избори.

„ Да стоиш в периферията е най-безобидно. Не имам вяра на социологията, тъй като ситуацията е доста динамична. Нека забележим резултатите. Предвид поръчките на всички, мисля, че  ние няма да имаме правото да стоим в периферията и ще би трябвало да участваме интензивно в ръководството ”, сподели още Митева по отношение на изгледите за бъдещето на идващия парламент.

По проблема с някогашния длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков тя съобщи, че от доказателствата на Конституционния съд ясно се вижда, че към дата  21 април Кирил Петков безусловно е осъзнавал, че е с канадско поданство.

„ Той се е подписал и е декларирал това нещо. В заявката той категорично е написал, че схваща значимостта и че би трябвало да бъде освободен от канадско поданство. Въпреки това на 10 май подава декларация, че е единствено български жител. За това е доста значимо решението на Конституционния съд “, разяснява тя.

„ Проблемът е какво се случва с правните последствия и ще бъде ли застрашена правната сигурност. Според мен има такава заплаха. Всички заинтригувани лица ще могат да заявят своите искания пред способените съдилища. Петков има доста разнообразни актове и ще бъде доста забавно да забележим какво ще се случи. Практиката на Европейския съд по правата на индивида се развива доста. Кодексът по изборните въпроси изрично слага условие двойното поданство да не бъде третирано по-зле от другите. Въпрос на време е да бъде импортирано дело там, с цел да бъде наказана и България ”, добави Митева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР