Програмисти изясниха как телефонът ви може да стане машина за

...
Програмисти изясниха как телефонът ви може да стане машина за
Коментари Харесай

Нов вирус превръща телефона ви във „ферма“ за биткойн и прави богат някой друг

Програмисти изясниха по какъв начин телефонът ви може да стане машина за копаене на криптовалути, от които ще се обогатява някой различен. Това се случва посредством специфичен вирус.   Потребителите на Android се сблъскват с механически проблем, който се свежда до действието на специфичен вирус, чийто резултат е обогатяване на киберпрестъпниците. Например, онлайн мошениците внедряват в системата на устройството вируса, който кара телефона ви независимо да копае криптовалута.

Схемата работи с помощна на механизъм за наложително препращане. В доста случаи това става допустимо, тъй като доста хора не употребяват стратегии за обезопасяване на работата на своите мобилни устройства.

По данни на портала Malwarebytes Lab, група мошеници употребяват тази опция за копаенето на валутата Monero (XMR). Става дума за активността на нездравословния програмен продукт с името EITest.

На потребителя се предлага да вкара код и, до момента в който той не е въведен и не е натиснато копчето „ продължи “, вашият телефон или таблет интензивно ще копае криптовалутата Monero с цялостна скорост, което натоварва до най-много процесора на устройството.

При това този механизъм работи автоматизирано, без единодушието на потребителя и, като цяло, без звук, който да издава оптималното натоварване на устройството на жертвата.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР