Програмист с псевдоним BioBootloader представи скриптовете Wolverine, които идентифицират причините

...
Програмист с псевдоним BioBootloader представи скриптовете Wolverine, които идентифицират причините
Коментари Харесай

Wolverine: базиран на GPT-4 специализиран ИИ намира и оправя всякакви грешки в сорс кода

Програмист с псевдоним BioBootloader показа скриптовете Wolverine, които разпознават аргументите за неработоспособността на стратегиите и отстраняват бъговете благодарение на огромния езиков модел GPT-4. Wolverine (Върколак) работи, до момента в който програмата в последна сметка не стартира да работи. Всяка открита неточност се съпровожда от в детайли пояснение за какво и по какъв начин би трябвало да бъде отстранена. Това е единствено един прегледен образец за силата на машинното образование, като вероятностите пред тази технология са на процедура безкрайни.

Всеки програмист знае, че нормално е по-лесно да напишеш нещо свое, даже от нулата, в сравнение с да поправяш непознатото или да търсиш бъгове. Включването на изкуствения разсъдък в намирането на неточности в стратегиите е доста по-ефикасно, в сравнение с той да бъде теоретичен да написа стратегии. Постепенно стартира да се оформя една нова концепция – опцията в стратегиите да се вграждат благоприятни условия за самовъзстановяване – сходно с умеенето на един от героите на Marvel, името на който носи този план.

Възможно е да станем очевидци на напълно нова парадигма в програмирането, когато към този момент няма да се постанова да се написа код, а да се сглобяват модули, написани от генеративния разсъдък, като за всеки от тези модули  на ИИ може да бъде заложено на какъв програмен език да бъдат написани за да се реализира по-голяма експедитивност, по-висока непоклатимост и така нататък

Представеният от BioBootloader скрипт, който е разполагаем в GitHub, оказва помощ за откриването на неточности в стратегиите на Python. Но същият метод може да бъде прибавен за намирането на бъгове в стратегии, написани на всевъзможни други програмни езици. Изданието Arstechnica прецизира, че потреблението на GPT-4 не е гратис и затова Wolverine също не е безвъзмезден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР