Програмата за управление на община Асеновград за мандат 2019 г.

...
Програмата за управление на община Асеновград за мандат 2019 г.
Коментари Харесай

Приеха програмата за управление на кмета на Асеновград

Програмата за ръководство на община Асеновград за мандат 2019 година - 2023 година, показана от кмета Христо Грудев, бе призната от Общинския съвет в града. Сред заложените в нея действия е основаване на електронна платформа, която да разреши директна връзка сред жителите и чиновниците на администрацията в града. Планира се реновиране на спирките на градския превоз и въвеждане в употреба на Генерален проект за организация на придвижването. Предвижда се създаване на велоалеи и на пътя за Мулдавски манастир " Света Петка ". В програмата е заложено справяне с казуса за формиране на нерегламентирани замърсявания, както и основаване на " съвременна и красива визия " на Градския парк в Асеновград.
Планирано е отделяне тук-там за разходка на домашни любимци и създаване на междуобщински подслон за кучета. В управлнската стратегия е вписано и правенето на Общ организационен проект на общината, реновиране моста при Общинския пазар, реорганизация на площад " Академик Николай Хайтов ", създаване на нови детски и спортни площадки във всички квартали на града, подсилване на свлачището към Асеновата цитадела, главен ремонт на Градска библиотека " Паисий Хилендарски " и създаване на налична архитектурна среда за родители с детски колички и хора с увреждания. Предвижда се създаване на градска художествена изложба и възстановяване на Караалановото учебно заведение и учебно заведение " Свети Архангел Михаил ".
По отношение на туризма, се възнамерява основаване на бранд тактика с название " Дестинация Асеновград ", позициониране на палеонтологичния музей в центъра на града и други. В Програмата за ръководство е разказано и разкриване на нови детски ясли и градини, при нужда. Предвижда се също създаване на физкултурни салони в разнообразни асеновградски учебни заведения, на закрит плувен басейн, на спортни зали в града и в някои от селата в общината, както и реновиране на стадион " Шипка " в Асеновград. Обмисля се основаването на селски препоръки, които ще са в помощ на кметовете по обитаемоте места. Предвижда се обезпечаване на видеонаблюдение на основни места в града. Община Асеновград възнамерява също да създава и започва нови планове за европейско и държавно финансиране.
Изпълнението на програмата зависи от развиването на спешната обстановка в страната, показаха от градската администрация по време на постоянната сесия на Общинския съвет в Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР