Програмата за саниране може да бъде възстановена от следващата година

...
Програмата за саниране може да бъде възстановена от следващата година
Коментари Харесай

Програмата за саниране може да бъде възстановена от следващата година

Програмата за саниране може да бъде възобновена от идната година - разгласи през днешния ден в Пазарджик министър председателят Бойко Борисов. Той участва на откриването на нови индустриални мощности на цех за автомобилни елементи и инспектира ремонтa на околовръстното шосе в регионалния град, както и построяването на пътя Пловдив-Асеновград.

С разширението на производството, до края на годината в завода за автомобилни съставни елементи ще бъдат назначени 1000 нови чиновници. А през 2020 година в компанията се чака да бъдат заети общо 4000 души.
Бойко Борисов: Това бяха едни полянки тука с пасящи животни. Овце, крави, магарета и на тяхно место, единствено в границите на две години, с помощта на работата на хората и положителната организация, виждате какво се получава. На това аз му споделям индустриализация, само че факт.
По време на откриването на новите мощности министър председателят Борисов акцентира, че машиностроенето дава към 25 до 30% от брутния вътрешен артикул на страната.
Бойко Борисов: Дълги години се говореше за ниска подготовка, за липса на образование. Фактът, че освен заводите не си отиват, фактът, че все нови и нови откриваме. 100 милионни вложения се вършат. Паралелно с това, което се развива и виждате като фабрики, ние би трябвало да им приготвяме инфраструктурата, с цел да не се задъхат по-късно и колабират транспортния проект на тези градове.
Министър-председателят ревизира по какъв начин върви ремонтът на околовръстния път на Пазарджик и даде обещание финансиране и за така наречен Голямо западно околовръстно шосе. Проектът е за 14 милиона и до края на лятото ще бъде импортиран в Пътната организация. Пари ще има и за локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград, както и за околовръстното на Пловдив. Преди да направи ревизия и на тези обекти, министър председателят получи от кмета на Пазарджик подписка от 7 хиляди души, които упорстват програмата за саниране да бъде възобновена. Търси се модела, по който това да се случи - сподели Борисов.
Бойко Борисов: И виждате разликата сред санираните и несанираните блокове, тогава всички си мълчахте, нали. А в този момент реагирате. Значи би трябвало да се спре нещо, с цел да видите какъв брой е било добре. Така че обмисляме за идната година какво да вършим.
Премиерът отхвърли да разяснява опасенията си, че в идващите дни се чака повтаряне на аферата Костинброд.
Бойко Борисов: Аз съм си предизвестил моята партия през вчерашния ден. 15-16 хиляди души, каквото съм имал, съм им споделил. - И въпреки всичко, от кое място тъкмо очаквате удара? - Те са едни и същи.
Според премиера Борисов, се чака тол системата да стартира да работи през лятото. В момента се прецизира за кои пътища ще се ползва тя и какви такси ще се заплащат.
 Бойко Борисов: Тол системата би трябвало да проработи през лятото Бойко Борисов: Тол системата би трябвало да проработи през лятото
Тол системата би трябвало да стартира да работи през лятото, счита министър председателят Бойко Борисов. Борисов инспектира ремонта на пътя Пловдив - Асеновград. Според...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР