Програмата за ремонт на спешни центрове към болници се бави

...
Програмата за ремонт на спешни центрове към болници се бави
Коментари Харесай

Едва 12 линейки обслужват спешните случаи по Южното Черноморие

Програмата за ремонт на незабавни центрове към лечебни заведения се бави заради липса на пари. Това разгласи в Бургас министър на опазването на здравето Асен Меджидиев след инспекции в четири държавни лечебни заведения - две в Сливен и по една в Стара Затгора и в Бургас. Забавянето е със 7-8 месеца и в случай че не бъде приключена програмата ще би трябвало да се възвръщат средства.

Пациентите са удовлетворени от оказаната им първа здравна помощ, само че планът за ремонт и организация на незабавната помощ е съвсем спрян, сподели министър Меджидиев.

" Вчера и през днешния ден посетихме четири лечебни заведения. На доста от местата изобщо не почнал, макар извоювани публични поръчки. На някои от другите места е почнал, обаче заради смяна в цените на строителни материали, ток и всевъзможни останали консумативи, самите строители имат искания и на някои места са спрели тези поправки. Правя си този разбор, с цел да мога, прибирайки се в София, да знам какъв финансов запас в допълнение е необходим, с цел да приключим тази стратегия ".

За задачата до края на годината би трябвало да бъдат обезпечени 6 милиона лв., а през идната страната би трябвало да отпусне нови 40 милиона, сподели здравният министър Асен Меджидиев.

Междувременно стана ясно, че по цялото Южно Черноморие едвам 12 коли за спешна помощ обслужват незабавните случаи. Причината на първо място е в неналичието на фрагменти.

Очаква се до 10 дни в курортния комплекс " Слънчев бряг " да има нов денонощен пункт за незабавна помощ, сподели министър Меджидиев.

" В момента се подписват контракти и се провеждат нещата. То не може да стане факт за 24 часа. Трябва да се обособи помещението. То не е една кола за спешна помощ да я сложим да стои някъде на една бензиностанция. Разберете ме вярно ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР