Програмата за предоставяне на топъл обяд за нуждаещи се ще

...
Програмата за предоставяне на топъл обяд за нуждаещи се ще
Коментари Харесай

Топъл обяд по домовете до 19 юни

Програмата за даване на топъл обяд за нуждаещи се ще бъде удължена до 19 юни 2020 година За задачата на Агенцията за обществено подкрепяне бяха отпуснати 5,1 млн. лева от държавния бюджет, като плановете са средствата да покрият потребностите на към 50 000 души. От на следващия ден до 21 април 2020 година общини и региони на общини ще могат да аплайват за финансиране, като ще би трябвало да създадат асортимент на потребителите на услугата.

От топъл обяд могат да се възползват самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с приходи под линията на беднотия. Общините ще запазят всички благоприятни условия за асортимент - сигнали от жители, отворена телефонна линия, информация от снабдители на обществени услуги и институции и други, с цел да се подсигурява, че помощта ще доближи до най- нуждаещите се. Приготвената храна – чорба, главно ядене, самун и десерт (поне един път седмично), ще се доставя до домовете. В момента от услугата се възползват 20 000 души в страната.

Подробна информация за реда и метода за кандидатстване е оповестена на интернет страницата на Агенцията за обществено подкрепяне - http://asp.government.bg/.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР