Програмата за кварталите е много важна, това е един от

...
Програмата за кварталите е много важна, това е един от
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Кварталите, чистият въздух и административната реформа са трите ми приоритета

Програмата за кварталите е доста значима, това е един от трите ни топприоритета дружно с битката против мръсния въздух и с административната промяна. Това сподели кметът на София и претендент за идващия мандат Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

" Сега имаме опция по-целенасочено да работим по дребните улички, по междублоковите пространства и довеждащия превоз. Това, което в този момент задушава кварталите, е безразборното паркиране. Затова залагаме стратегия за създаване на квартални паркинги в това число и с публично-частно партньорство ", сподели Фандъкова.

" Заставам с подготвени съответни планове с ясни периоди. Факт е, че София се промени през последните години. Убедена съм, че хората желаят това да се случва още по-бързо. Разбира се, съм си извадила поука и от пропуските, с цел да мога да предложа решение на тези проблеми ", съобщи Йорданка Фандъкова.

" Качествена е смяната, която имаме за града със строителството на метрото. Предстои стартирането на 12 километра от третата линия, приготвяме отбраната на финансирането на двете прави, които да стартират незабавно след третата линия.

Метрото трансформира града и дава ново качество на живот освен тъй като е най-удобният превоз, а тъй като е най-екологичният и трансформира цялата среда. Качествена е и смяната, която ще донесе довеждащият превоз. Качествена е и смяната, която заложихме и за развиването на едно от най-тежките общински сдружения – „ Топлофикация -София ". С смяна в закона ще може да се купува газ от други снабдители на по-ниски цени, на по-добри условия, което да докара до понижаване на цените ", сподели още тя. Качествена е смяната със строителството на новите детски градини и учебни заведения, на детските площадки, които залагаме, качествена е смяната във връзка с чистотата на въздуха с плановете, които сме подготвили. ", сподели Йорданка Фандъкова.

Запитана от кого ще търси поддръжка, в случай че се стигне до възможен балотаж на изборите за кмет на София, тя отговори: „ Разбира се, ще диря поддръжка от всички жители, които желаят смяната в града да продължи, да ускорим темповете на развиване ".

„ Моята акция е обърната напълно към плановете на града и решенията на проблемите. Аз не обичам общите приказки и по никакъв начин не ми е в стила това “, сподели Фандъкова.

Тя добави: Не чаках, че лъжата ще измести диалозите за плановете на София. „ От началото на акцията се тиражира една неистина, че сме оповестили публични поръчки, които би трябвало да приключат преди изборите. Колкото и пъти да обясних, че това не е по този начин, тази неистина продължава да се тиражира в разнообразни студия. Това беше един от ударите под кръста. Обществените поръчки, които се афишират, са такива, които ще приключат към края на годината, при започване на идната година “. Фандъкова посочи, че новият кмет, който и да е той, ще има цялостното право или да одобри резултатите от плановете, или да ги откаже. „ Това са доста значими процедури да вземем за пример за закупуване на електробуси, тролейбуси и трамваи. Един план, който опазих с доста съществени старания, с смяна в оперативната стратегия, с цел да може да насочим запас към възстановяване качеството на въздуха и към възстановяване транспортното обслужване в кварталите. Говорим за една значима мярка повече хора да употребяват градския превоз и да слязат от колите си “, уточни още тя.

„ Това, което ме тормози, е методът, по който се води тази акция. Затварят се пликове по студията, разнасят се книжки, някакъв цялостен цирк се получава. Основно имам предвид госпожа Мая Манолова, която в това число във вашето студио, откакто твърди, че има толкоз нарушавания в процедурите и че те са нагласени, какъв брой сигнала е подала в прокуратурата за това. Оказа се, че няма нито един подаден сигнал. Нещо повече - тя извади една инспекция, която персонално аз съм назначила, персонално аз съм предала в прокуратурата, тъй като считам и зная, че корупция се бори единствено с инспекция на всеки сигнал и предаване в прокуратурата, с цел да знае всеки, че никой не е предпазен от закона “, сподели Йорданка Фандъкова.

" Билбордовете, транспарантите, плакатите са естествени способи за водене на акция, законни. Големият въпрос е кой заплаща за тях " - сподели Фандъкова -

„ Моята акция, моите билбордове и всички останали материали се заплащат от дотациите на партиите, които стоят зад мен и ме поддържат в тази акция – ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Г-жа Манолова дължи пояснение кой заплаща нейните билбордове, шатри и акции. Мисля, че дежурният отговор жителите, надали ще убеди самите жители “, уточни Фандъкова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР