Програмата За жените в науката“ спечели брозово отличие в категорията

...
Програмата За жените в науката“ спечели брозово отличие в категорията
Коментари Харесай

Програмата „За жените в науката“ на ЮНЕСКО и L’Oréal с поредно отличие на Годишните награди за отговорен бизнес

Програмата „ За дамите в науката “ завоюва брозово отличие в категорията „ Инвеститор в знанието “ на тазгодишните награди за виновен бизнес на БФБЛ. Стипендиантската самодейност на L’Oréal и ЮНЕСКО съумя да пребори конкуренцията на над 20 номинирани плана в категорията и завоюва премия за поредна година откакто завоюва златото през 2018. Престижното отличие бе връчено персонално от Президента на РБългария Румен Радев.

Годишните награди за виновен бизнес за 2019 година на Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ) бяха връчени на елегантна гала през вчерашния ден в столичен хотел, а измежду формалните посетители бяха още заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, ръководителят на БФБЛ Левон Хампарцумян, заместител изпълнителеният шеф на Агенцията по заетостта Милена Георгиева и други.

„ Това отличие е горделивост за мен и за целия екип, който стои зад самодейността „ За дамите в науката “ и я развива сполучливо към този момент 10 години в България. То е самопризнание освен за нас, само че и за големия гений на българските дами учени. Благодарим на нашите сътрудници по плана – ЮНЕСКО и Софийски университет, както и на уредниците на състезанието БФБЛ. Подобни оценки ни дават спомагателен тласък и религия, че сме на прав път и има мощна потребност от начинания като „ За дамите в науката “ – показа Саня Бург, Директор „ Корпоративни връзки “ в L’Oréal и Координатор на програмата за района на Балканите.

Националната стипендиантска стратегия „ За дамите в науката “ се организира в България за десета поредна година. Всяка година самодейността отличава три български дами за техния впечатляващ теоретичен капацитет и порив да трансформират света със силата на науката със стипедии от по 5000 евро всяка. В момента тече десетото издание на състезанието, като срокът за кандидатстване е 31 март. В България програмата се организира в партньорство сред L’Oréal България, Националната комисия за ЮНЕСКО – България и СУ „ Св. Климент Охридски ”. Програмата се реализира и с поддръжката на МОН, Министерство на културата, Българска академия на науките и Столична община.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР