Програмата за изкупуване на активи на Европейската централна банка /ЕЦБ/

...
Програмата за изкупуване на активи на Европейската централна банка /ЕЦБ/
Коментари Харесай

Програмата за изкупуване на активи на ЕЦБ ще бъде спряна в края на декември

Програмата за изкупуване на активи на Европейската централна банка /ЕЦБ/ ще бъде спряна в края на декември. Това е решено на съвещанието на управителния съвет, което се организира в Рига. От септември до декември ще се изкупуват активи за 15 милиарда евро месечно, до момента в който в този момент всеки месец в стопанските системи на страните от еврозоната се наливат по 30 милиарда евро.

Прогнозата за напредък на стопанската система на страните от еврозоната е понижена до 2,1 на 100:

" Рискът пред реализирането на растежа, заложен в прогнозите ни остава уравновесен, макар че несигурността от някои световни фактори и политиката на протекционизъм става все по-видима ", сподели гуверньорът Марио Драги, който бе безапелационен в позитивния резултат от програмата за изкупуване на дълг.
Инфлацията е движена главно от цените на горивата и храните.

Помолен за коментар на досегашните полемики в Италия за излизане от еврозоната, Драги отговори:

" Еврото се поддържа от хората. Това е валутата на 340 милиона души и тя се радва на поддръжката на 74 % от жителите на страните от еврозоната. Още страни желаят да се причислят към еврото през днешния ден. Еврото е необратимо, тъй като хората го желаят и никой няма изгода от това да подлага на подозрение съществуването му. " /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР