Програмата за финансова грамотност "Нашите пари" се преподава в 81

...
Програмата за финансова грамотност "Нашите пари" се преподава в 81
Коментари Харесай

Финансовата грамотност става част от учебния материал

Програмата за финансова просветеност "Нашите пари " се преподава в 81 гимназии в цялата страна. До края на образователната 2019/2020 година над 2050 възпитаници, проведени в 85 групи, ще научат по какъв начин да сформират персоналния си бюджет и да вършат рационален избор във връзка с финансите си, оповестиха уредниците.
Програмата "Нашите пари " стартира през 2016 година за учениците от девети до 11-и клас от общообразователните учебни заведения в цялата страна и е създадена с отчитане на локалните характерности на българското обучение. Основната й цел е да включи финансовата просветеност в образователната стратегия на междинните учебни заведения в България, с поддръжката и финансирането от български банки.
За да се подкрепи процесът на образование на учениците, е създаден автентичен учебник, образователна тетрадка и книга за учителя по финансова просветеност, благодарение на издателство "Просвета ". За да се направи приемането на познания по финансова просветеност по-привлекателно за учениците, е създадена и цифровата платформа.
През платформата учениците могат да гледат видео уроци и да вземат решение проби. През миналите няколко образователни години, над 230 000 български деца, в чиито учебни заведения няма образования по програмата "Нашите пари ", също са повишили финансовата си просветеност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР