Програмата за активно гражданско участие Научи се да даряваш“ на

...
Програмата за активно гражданско участие Научи се да даряваш“ на
Коментари Харесай

Начално училище в Тетевен участва в програмата Научи се да даряваш



Програмата за интензивно гражданско присъединяване „ Научи се да даряваш “ на Български дарителски конгрес се осъществя за втора поредна година. Ирена Митковска, която е преподавател в началното учебно заведение „ Хаджи Генчо “ в Тетевен, работи по нея с третокласници. " Програмата е образование в добрина, децата се срещат със света към тях ", споделя Митковска и добавя:

" Ако желаеме бъдещите младежи да са с отворени сърца за добротата, то това образование в добрина би трябвало да стартира от най-ранна възраст. Децата би трябвало да порастват, осъзнавайки какъв брой е по-лесно и по-хубаво да бъдем положителни - не по обособен предмет, не във връзка, а в всекидневието. "

Темите, върху които се създават уроците, са най-различни: от правата на децата, през добротворчество и дарителство, храна, бежанци, другите хора, пари, бедствия и принуждение. Тези тематики могат да се съчетаят с всеки един различен предмет - те са част от живота на децата, уверена е Ирена Митковска.

Децата посрещат с отворени прегръдки всеки урок, по-различен от обичайния: преподавател – дъска – учебник и реагират с огромен интерес и предпочитание, описа преподавателката. Въпреки възрастта си на третокласници тя счита, че децата имат доста действителен взор върху протичащото се към тях. 

Всички провеждани по програмата уроци се качват - в детайли обяснени и онагледени в уеб страницата на програмата " Научи се да даряваш ", където могат да бъдат приспособени и допълнени, а всеки преподавател - да ги пригоди към своя клас.

В навечерието на 1 юни децата от тетевенското учебно заведение ще съберат детски книжки или ще закупят нови за детското поделение в болничното заведение в Тетевен. Планира се още да бъдат записани на дискове приказки, които по-късно да бъдат дарени на учебното заведение за незрящи деца в София.

Цялото изявление чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР