Програмата предлага инструменти за финансова грамотност и съвети, за да

...
Програмата предлага инструменти за финансова грамотност и съвети, за да
Коментари Харесай

Amazon пуска кредитна карта за хора с лошо кредитно досие

Програмата предлага принадлежности за финансова просветеност и препоръки, с цел да може потребителите да схванат по-добре изискванията за заеми

© Philippe Wojazer Най-голямата компания за електронна търговия в света - Amazon, пуска нов артикул за клиентите на Amazon Prime. Този път обаче се прицелва в характерен пазарен сегмент, написа BGR. Новият инструмент Credit Builder разрешава на потребителите с неприятно кредитно досие да основат своя лична и предпазена кредитна карта. Те ще могат да вложат възстановим депозит в диапазона сред 100 и 1000 $, с цел да се снабдят с карта, а кредитният предел съответствува с него.

Как работи

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък За да получат елементарна и необезпечена карта, потребителите ще би трябвало да потвърдят, че са виновни - изискването е да погасяват най-малко минималните си отговорности в точния момент всеки месец. Така те ще могат да усилват заема си. Банката, с която си партнира Amazon за новия артикул - Synchrony Bank, по-късно автоматизирано ще издаде кредитна карта Amazon Store Card и ще възвърне депозита.

Програмата предлага принадлежности за финансова просветеност и препоръки, с цел да може потребителите да схванат по-добре изискванията за заеми. Такива да вземем за пример са уроците за това за какво би трябвало да се изплаща минимумът, написа CNBS.

Новата цел

Всичко това е опция за Amazon да завоюва доста нови клиенти. По данни на рейтинговата организация FICO над 11% от популацията на Съединени американски щати има кредитен рейтинг под 550 точки. Около 4% са с неприятно кредитно досие, което значи, че разполагат с сред 300 и 499 точки. В същото време над 25% от американските семейства не се възползват от другите типове банкови услуги или въобще нямат достъп до банкиране.

" Винаги ще има хора, на които не може да предложим заем - съществуваше огромна група, до която не можехме да достигнем ", споделя зам.-президентът на Synchrony Том Куиндлен. " Това е нов пазарен сегмент ", прибавя той.

С картата идват и разнообразни преимущества. Например потребителите ѝ ще получат и картата на Amazon за дарове на стойност 10 $, а за клиентите на Prime има 5% отстъпка. Включени са и смарт варианти, като да вземем за пример извънреден достъп до таблото и симулатора на TransUnion CreditView. Годишна такса няма да има.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР