Програмата по производството на F-16 има забавяне поради прекъсвания във

...
Програмата по производството на F-16 има забавяне поради прекъсвания във
Коментари Харесай

Ето как американското посолство оправда забавата на F-16 за България

Програмата по производството на F-16 има закъснение заради спирания във веригата на доставки, породени от пандемията от Коронавирус -19. Това неподходящо закъснение ще се отрази на всички страни, които сега вземат участие в тази стратегия. Това оповестява на страницата си във фейсбук посолството на Съединени американски щати в България.

В изказването се споделя още, че " Съединените щати остават ангажирани в поддръжката си за модернизацията на въоръжените сили на България ". Заедно с това се отбелязва, че двете страни не престават дружно да се образоват " по време на годишните двустранни и многонационални учения " и да влагат в други планове за рационализация, обрисувани в общата десетгодишна Пътна карта за военно съдействие.

Посочват се плановете - българския Център за киберзащита към Министерството на защитата, морското наблюдаване и информационното съоръжение за всевъзможен вид въоръжени сили.

Преди няколко дни военният министър Стефан Янев заяви за получено от американската компания производител " Локхийд Мартин " писмо, в което публично се декларира за в доставката на осемте самолета F-16 за българските Военновъздушни сили.

Последва Радев: " Може да попитате Борисов и неговото държавно управление - при какви клаузи са сключвали този контракт ".

ГЕРБ не закъсня с отговора, като на собствен ред на Румен Радев, че са се забавили с построяването на съпътстващата инфраструктура на Граф Игнатиево.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР