Програмата на Русенския карнавал предлага разнообразни събития с участието на

...
Програмата на Русенския карнавал предлага разнообразни събития с участието на
Коментари Харесай

Близо 1200 участници ще се включат в русенския карнавал

Програмата на Русенския карнавал предлага разнородни събития с присъединяване на 55 състава и близо 1200 души . През годините той се е трансформирал в традиция за независимост на изявата, посредством всичките ѝ форми - шествия, танци, игри и надпревари.
От 19 до 21 юни в часовете от 10:30 ч. до 14 ч. и от 17:30 ч. до 20 ч., на пл. „ Свобода “ пред Съдебната палата, младежи от: Испания, Португалия, Гърция, Италия, Тунис, Египет и Азербайджан ще рисуват приказни герои, фигури и животни по лицата на деца и младежи.
На 20 и 21 юни млади създатели с началник - художникът Валентин Георгиев, ще разположат ателиетата си пред Доходното здание, а от 18 часа отново там, млади изявени спортисти с началник Любомир Ковачев ще показват вълнуващи акробатични анимации.
На 21 юни, от 20 часа, на сцената пред Съдебната палата, почитателите на джаза, джаз-рока и фънк музиката ще се насладят на концерт на RUSSE JAZZ SYNDICATE.
Допълнителен арт привкус ще добави Международният фестивал на живите скулптури от 20 до 23 юни в това число. В програмата ще участватт 24 артисти от румънския спектакъл „ Маска “, Букурещ, които ще показват новия си план „ Историята на танца “ посредством 12 мини спектакъла. Във фестивала вземат участие и 10 актьори от Португалия, Украйна, Франция и България, обединени в интернационалния план Living Statues Project. Те ще показват спектакъла „ Аз, ти и другите “ - комбинация от живи скулптури с доста мощен образен резултат, които разиграват обстановки от всекидневието. Фестивалът ще бъде закрит със средновековния огнен театър „ Пробуждане “ на уличните актьори от българското огнено трио „ Палячи “. В два от дните - на 20 и 23 юни, фестивалът ще бъде на площад „ Свобода “, а на 21 и 22 юни - на площад „ Батенберг “, пред постройката на Регионалния исторически музей - от 20:30 ч.
В празничния 22 юни, от 18 часа, на сцената пред Съдебната палата, една от обичаните български изпълнителки Тони Димитрова с присъщия си тембър ще зарадва публиката с концерт. След това, по традиция, ключа на града ще получат Царят и Царицата на карнавала, а втората изненада от концертната стратегия е специфичното присъединяване на Криско, който ще се погрижи за положителното въодушевление на присъстващите. До мястото на откриването ще се насочат общо четири лъча, тръгващи от няколко точки в 18:30 ч. – Историческия музей, Гимназията по дървообработване, Общината и Операта. На пл. „ Свобода “ ще бъдат ситуирани още три подиуми: пред Доходното здание с присъединяване на 220 деца от русенските детски градини; фолклорна сцена пред Общината, чиято стратегия ще приключи с огромно хоро, както и сцена пред Паметника на свободата, която е планувана за свободна изява на искащите.
От 22 ч. ще има вълнуващо огнено шоу и забавна заря, с осъществяванията на FIRETER, които ще показват атрактивен театър, включващ в себе си махленски спектакъл, музика и танц.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР