Програмата на празничните богослужения по случай празника Възкресение Христово остава

...
Програмата на празничните богослужения по случай празника Възкресение Христово остава
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил: В църквата може да се заразиш с коронавирус само ако вярата ти е слаба

Програмата на празничните богослужения по случай празника Възкресение Христово остава непроменена. Това съобщи пред БНР Ловчанският митрополит Гавриил по отношение на разпространяването на новия ковид.

Той добави, че от Светия Синод не възнамеряват стягане на ограниченията за посещаване на православните храмове в страната:

" Специално за Богослужението за Света литургия считам, че не би трябвало да има някаква спънка, защото от това няма да пристигна разпространяването на никаква зараза. А други събирания би трябвало да се заобикалят, да. По никакъв метод, в никакъв случай не се е предавала и разширявала болест в църкви, където се правят тайнства! Никога не е имало епидемии в църквата. Те са прекратявали своето деяние “, счита духовникът.

Митрополит Гавриил съобщи още, че заплахата от вируса не постанова смяна в богослужебния живот на църквата.

Коментарът му е във връзка причестяването на християните по време на Великия пост:

„ Специално по тази причина че се причестяваме с една лъжичка, за мен няма никаква заплаха. Затова приказва историята на църквата. При най-страшни епидемии хората са се причестявали и в никакъв случай по този метод не се е разпространявала никаква зараза и болест. Затова няма потребност да се притесняваме, когато вървим на свещенодействие. Там в никакъв случай болести няма да се предават. Сега, в случай че на някой човек вярата му е слаба, това е друго нещо “, декларира той. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР