Програмата на Община Бургас за ранно компютърно обучение продължава активно

...
Програмата на Община Бургас за ранно компютърно обучение продължава активно
Коментари Харесай

Още таблети в детските градини на Бургас

Програмата на Община Бургас за ранно компютърно образование продължава интензивно да се развива през новата образователна година. Миналата година в пилотния план взеха присъединяване 6 детски градини с 9 пробни групи.
Идеята за въвеждането на програмата е на кмета Димитър Николов.

От тази образователна година, 2017-2018, още 15 детски градини са включени в плана за ранно компютърно образование. Закупени и предоставени са още 405 таблета, както и нужните мултимедия, микрокомпютър и интерактивна дъска.

По този метод в 21 бургаски детски градини с над 700 деца от подготвителна четвърта група към този момент се преподават компютри. Учителите са минали профилирани обучителни курсове за работа с просветителната стратегия.

Целта на въвеждането на заниманията с таблети в детските градини е в децата да се възпита вярно отношение към софтуерните средства от най-ранна възраст - като средство освен за игра, само че и за приемане на информация и образуване на познания и умения.

Работата с технологии в детските градини е дозирана. В рамките на една обстановка с таблети се работи до 10-15 минути. В останалото време децата се образоват с книжки, играят дидактични игри, работят по екипни и креативен задания.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР