Програмата на Националния осигурителен институт(НОИ) за рехабилитация и профилактика за

...
Програмата на Националния осигурителен институт(НОИ) за рехабилитация и профилактика за
Коментари Харесай

Програмата на НОИ за рехабилитация започва на 1 юни

Програмата на Националния застрахователен институт(НОИ) за рехабилитация и профилактика за обезпечените хора стартира от понеделник 1 юни. Заделени са 20 милиона и 103 хиляди лв., с цел да могат към 45 хиляди души да употребяват възстановителни процедури при открито заболяване.
Достъп до програмата имат хората, които са обезпечавани 6 месеца поредно, преди да употребяват програмата на Национален осигурителен институт. Получават парична помощ, която покрива нощувките за 10 дни, по 7 лв. за храна дневно и по 4 лечебни процедури на ден.
Вече са подписани договорите с общо 49 бази, в които ще се извършва програмата през тази година. Условието е болестта да е диагностично открито от лекуващия доктор, както и да има нужда от осъществяване на рехабилитация към интервала на прилагане. 
От нея могат да се възползват и хора, които получават персонална пенсия за неработоспособност, не са навършили възрастта за пенсиониране и имат годно ТЕЛК решение. 
Информация за изискванията и нужните документи могат да се намерят на интернет страницата на Национален осигурителен институт в менюто " Обезщетения ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР