Програмата на китайското правителство за пропаганда, която наскоро стана огромен

...
Програмата на китайското правителство за пропаганда, която наскоро стана огромен
Коментари Харесай

Alibaba стои зад хитовото комунистическо пропагандно приложение в Китай

Програмата на китайското държавно управление за агитация, която неотдавна стана голям шлагер, е била създадена от Alibaba, споделят двама души от компанията пред Reuters. Разкритието идва в миг, когато софтуерните компании от страната са под световна рецензия поради връзките си с Пекин.
„Xuexi Qiangguo“, което безусловно се превежда като „Проучване да създадем Китай силен“ и игра на думи с държавната пропагандна политика за използване на концепциите на президента Си Дзинпин. Приложението изпревари китайските Douyin и WeChat, с цел да стане най-популярното iOS приложение в Китай предходната седмица.

То е създадено от едва прочут екип за специфични планове в Alibaba, прочут като „ Y Projects Business Unit “, който поема планове отвън компанията.

Търгуващата се на борсата в Ню Йорк Alibaba отхвърли да разяснява дали нейното поделение е създало приложението.

Разработката на приложението от Alibaba, чийто ръководител Джак Ма е член на Комунистическата партия , е най-новият образец за китайска софтуерна компания, която си сътрудничи с държавното управление. Отделът за агитация на страната пусна приложението преди Националния национален конгрес през идващия месец в Пекин, най-голямото годишно парламентарно заседание на Китай.

Приложението, което включва къси видеоклипове, държавни вести и викторини, е основано от екип на Alibaba и потребителите на комерсиалния колос могат да употребяват своите идентификационни данни за влизане в Xuexi Qiangguo.

Приложението е било изтеглено над 43.7 милиона пъти на устройства Apple и Android, откогато бе пуснато през януари, съгласно оценките на статистическата консултантска компания Qimai, основана в Пекин.

Не е ясно дали Alibaba печели пари от приложението или кой е инициирал неговата разработка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР