Програмата на Киномания във вторник започва в 18:30 часа с

...
Програмата на Киномания във вторник започва в 18:30 часа с
Коментари Харесай

“Чудо” и уроци по живот от Ела Фицджералд гледаме на...

Програмата на Киномания във вторник стартира в 18:30 часа с коопродукцията на Литва, България и Полша - “Чудо”. Ирена – жена на междинна възраст, води досаден живот в малко, сънено литовско градче.

Презирана от сътрудниците си в едвам оцеляващата свинеферма, която управлява, Ирена е още по-потисната от съжителството със своя алкохолизиран брачен партньор. Всичко се трансформира с идването на чудноват чужд – американец от литовски генезис, който декларира желанието си да купи фермата.

Въпреки всеобщите съмнения, Бернардас съживява градчето и даже свенливата, затворена Ирена, която скоро е омаяна от харизмата му. Дали тази новооткрита виталност ще бъде за града – а и за Ирена – избавление... или проклинание?

Късната прожекция от 20:45 часа е на документалния “Ела Фицджералд: Струва си да живееш”. Първата й фантазия била да стане танцьорка. Израствайки в Ню Йорк, тя е въодушевена от Тъкър „ Змийските бедра”, изучавайки неговите вълнообразни придвижвания.

Тогава, през една съдбовна нощ на 1934 година, в „ Аполо Тиътър”, звездите на вечерта „ Едуардс Систърс”, побъркват публиката със своите танци. 16-годишната Ела Фицджералд се явява на аматьорски конкурс, само че е прекомерно уплашена, с цел да танцува. Вместо това изпява „ Judy”, смълчава публиката и печели първа премия. Това е началото на една от най-успешните кариери в музикалната история. /Марица.бг
тагове знамение уроци живот киномания  “Чудо ” и уроци по живот от Ела Фицджералд гледаме на Киномания
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР