Програмата на Българската федерация по тенис Тенисът – Спорт за

...
Програмата на Българската федерация по тенис Тенисът – Спорт за
Коментари Харесай

За пета поредна година Тенисът - Спорт за всички осигурява безплатен тенис за деца

Програмата на Българската федерация по тенис " Тенисът – Спорт за всички " с поддръжката на Министерство на младежта и спорта ще обезпечи за пета поредна година гратис образование по тенис на деца сред 6 и 12 години в цялата страна.

50 клуба в 28 обитаеми места ще отворят порти за образование на деца от 6 до 12 година през месеците от юни до октомври.

Във всеки клуб дребните тенисисти ще бъдат разпределени в най-малко по две групи от най-малко 12 деца, а заниманията ще са най-малко по веднъж седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис обезпечава цялата нужна екипировка за провеждането на образованието.

Като спомагателни действия по програмата " Тенисът - Спорт за всички " са планувани районни шампионати до 8, 10 и 12 година и заключителен Мастърс до 8
година в град Плевен.

Освен това в програмата са включени и четири интернационалните надпревари: " Смирква Боул " в Хърватия, „ Дъд Боул “ в Хърватия, „ Тен про “ в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „ Монте Карло Кънтри клуб ".

През 2018 година българските деца съумяха да се допрян до Рафаел Надал на шампионата в неговата академия, а на огромния шампионат от сериите ATP 250 – Sofia Open, който се организира в “Арена Армеец “, излязоха на централен корт с Карен Хачанов. През предходната година 1350 деца и 60 лицензирани
треньора взеха присъединяване в образованието по програмата " Тенисът - Спорт за всички ". През 2019 година се чака децата, присъединили се в програмата, да бъдат към 1500.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени през 2019 година, на уеб страницата на БФТ – bgtennis.bg, раздел стратегии - „ Тенисът - Спорт за всички ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР