Програмата на 25-ия София Филм Фест продължава – началото на

...
Програмата на 25-ия София Филм Фест продължава – началото на
Коментари Харесай

Не пропускайте „Тихо наследство“, „Уроци по немски“ и „Петя на моята Петя“

Програмата на 25-ия София Филм Фест продължава – началото на новата пролетна кино седмица е УТРЕ, 2 април, с двете премиерни прожекции на дълго чакания документален филм „ Тихо завещание “. Копродукцията с НВО Europe, дело на режисьорката Петя Накова и продуцентката Катя Тричкова, среща публиката с любовта на основната героиня Таня към глухите деца и нейната отдаденост като учител в специфичния учебен център за хора с нарушени слухови усещания. Животът я изправя пред тестване и тя е принудена да замине да се лекува в чужбина. Нейната 20-годишна щерка Кати поема грижите за центъра, както и за по-малката си сестра. Кати се впуска в това житейско и професионално предизвикателство, като разчита на силата на фамилията, с цел да могат двете с майка ѝ да победят превратностите на ориста.
„ Тихо завещание “ ще бъде показан в Дома на киното от режисьорката Петя Накова и продуцентката Катя Тричкова, като измежду гостите на премиерата ще бъдат и операторът Димитър Костов, съсценаристът Огнян Стателов, звукорежисьорът Иван Андреев и майсторът на звука на терен Хари Бояджийски, композиторът Георги Стрезов, монтажистът Стоян Велинов, както и основните герои на историята.
Очакваме Ви на #КИНО, с цел да споделите усещания от кино лентата и да зададете своите въпроси на креативния екип на „ Тихо завещание “.
* * *
„ Уроци по немски “ на Павел Г. Веснаков, който получи специфичната премия на журито и премията на ФИПРЕССИ на 25-ия СФФ, ще има още една фестивална прожекция, при която публиката ще може да се срещне с режисьора и представители на екипа на кино лентата. Той е основан в копродукция с Германия (Moviemento и Heimathafen FilmMedia) и споделя за два дни от живота на мъж на междинна възраст, изгубил своята еднаквост и решил да емигрира от България, който се пробва обезверено да възвърне връзките си с всички свои обичани хора единствено ден преди да отпътува. Главната роля е поверена на Юлиян Вергов – той завоюва премията за най-хубав артист на фестивала в Кайро, където „ Уроци по немски “ имаше своята международна премиера. Във кино лентата вземат участие още Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Меглена Караламбова, Иван Налбантов.
Специални посетители в събота, 3 април, в Дома на киното, ще бъдат режисьорът Павел Г. Веснаков и артистът Юлиян Вергов – чакаме Ви на среща с тях след кино лентата. Начален час на прожекцията – 20:30 часа.
 25-ият София Филм Фест продължава в кината 25-ият София Филм Фест продължава в кината
След малко отсрочване, съобразено с противоепидемичните ограничения, програмата на 25-ия София Филм Фест продължава с част от филмите, които т...
* * *
Неделната вечер е отредена за среща с креативния екип на кино лентата на Александър Косев „ Петя на моята Петя “. Творбата носи заглавието на описа на трансформиралата се в легенда поетеса Петя Дубарова. Подходът в основаването на тази история е да се свърже бъдещето с предишното. Сюжетът е построен върху връзките и паралелите сред две тийнейджърки от друго време: Петя Дубарова и Петя Монова. „ Петя на моята Петя “ задава въпроси, а актуалната Петя от кино лентата би трябвало да открие своите отговори, сложена в обстановка сред живота и гибелта – дали да избере живота или да последва обичаната си поетеса…
Творческият екип ще показа своята творба и ще се срещне с публиката в неделя, 4 април, от 20:30 часа в Дома на киното. Сред гостите на прожекцията ще бъдат актьорите Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Максим Методиев, продуцентът Николай Урумов.
* * *
БИЛЕТ в КЕН е в комерсиалната мрежа!
 Най-доброто от киното на Балканите може да се гледа на online.siff.bg до 11 април Най-доброто от киното на Балканите може да се гледа на online.siff.bg до 11 април
Номинираният за интернационален Оскар и притежател на премията на Домейн Бойар за най-хубав балкански филм на 25-ия София Филм Фест „ Q...
Не пропускайте промоционалната композиция „ две в едно “ до 11 април – в киносалона и ОНЛАЙН!
Може да употребявате БИЛЕТ в КЕН с няколко варианти:
1. Да гледате два кино лентата от online.siff.bg – до 11 април!
2. Да гледате една прожекция от София Филм Фест Пролет или Есен и бонус една онлайн прожекция - до 11 април!
3. Да гледате филм от определени прожекции в Дома на киното до края на 2021 година!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР