Програмата и уставът на българското сдружение Цар Борис Трети несъмнено

...
Програмата и уставът на българското сдружение Цар Борис Трети несъмнено
Коментари Харесай

Адвокат в РСМ дава на Конституционния съд българското сдружение Цар Борис Трети

Програмата и уставът на българското съдружие " Цар Борис Трети " безспорно са ориентирани към принудително разрушение на конституционния ред на Северна Македония и разпалване на национална и религиозна непоносимост. Това написа в самодейността на юрист Тони Менкиноски, импортирана в Конституционен съд за оценка на конституционността на работната стратегия и устава на сдружението от Охрид, заяви МКД.

Инициативата показва още, че цар Борис III е помощник на Адолф Хитлер, който причислява България към Тройния пакт на нацистка Германия, фашистка Италия и Япония, за което получава като премия териториите на Вардар, Беломорска Македония и Тракия. Инициативата се добавя от историческия факт, че депортирането на 11 363 евреи от Македония, Тракия и югоизточните елементи на Сърбия през Втората международна война е осъществено от България, като Македония губи 7144 евреи.

По време на ръководството на цар Борис Трети е признат акт за промяна на македонската народност с българска, откакто на 19 април 1941 година фашистка България окупира Македония.

Менкиноски се базира и на практиката на Европейския съд по правата на индивида, който демонстрира голям брой случаи, в които отричането на фашизма и Холокоста подбужда ненавист и назадничавост. Затова самодейността приканва за анулация на програмата и устава на съдружие " Цар Борис Трети " от Охрид.
 Буяр Османи: Клуб с име на цар Борис Трети вреди на македонските българи
Буяр Османи: Клуб с име на цар Борис Трети вреди на македонските българи

То не е в полза на духа на разговор и другарство

Припомняме, че откриването на българския културен клуб " Цар Борис Трети " в Охрид провокира огромно неодобрение в македонската общност , имаше митинги, а закриването на клуба беше поискано и от еврейската общественост.

Министърът на външните работи Буяр Османи разгласи, че откриването на българския клуб е провокация, която вреди на българската общественост в страната му.

Македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски поддържа митинга и сподели че " би трябвало да се намерят нужните механизми за санкциониране, в това число и с отменяне на регистрацията на тези сдружения ", на всичко, което нарушава националните усеща на македонския народ.

Премиерът Димитър, който събира хората, а не на някой, към който жителите имат отрицателни усеща.
 Македонската прокуратура проверява регистрацията на съдружие
Македонската прокуратура проверява регистрацията на съдружие " Цар Борис III " и Център " Иван Михайлов "

Проверяват се изказвания за вероятни пропуски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР