Програмата е зареждаща по уникален начинСпециално за “Труд д-р Людмила

...
Програмата е зареждаща по уникален начинСпециално за “Труд д-р Людмила
Коментари Харесай

Венета Пенчева от Бургас: Д-р Емилова ми показа верен път към здравето

Програмата е зареждаща по неповторим метод


Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

От 14 години Венета ползва лекуване с плодове, чай и мед. Преди това се лутала сред насъбрани килограми, заболявания и опити проба- неточност за излизане от обстановката. Преди да потърси медицинския център, пробвала да гладува сама за 10 дни. Резултат нямало.

Жената била потопена във ежедневен стрес и отговорности за лична рекламна организация в Бургас. Храненето й било безсистемно, обездвижването- трайно, била непрекъснато отпаднала и с доста мощно сърцетуптене, с високи равнища на холестерол, болки в кръста и други За снижаването му вземала лекарства, само че без резултат. Кръвното налягане “играело ” и Венета си спомня по какъв начин с отвратително сърцетуптене се добрала от офиса до близка аптека да й премерят кръвното. Било 145/110. Скоро по-късно дамата гледала запис от фирмено тържество. Видът й с насъбрани 80 кг я разплакал и стреснал дотолкоз, че решила незабавно да направи нещо за себе си.
 s-10-1  s-10-2
Бързо станало ясно, че сама няма да се оправи и през февруари 2004 година потърсила доктор Емилова. Увереността и богатият опит на лекарката с десетки хиляди пациенти подсказали на Венета, че е на вярното място. Сега, от личен опит, дамата споделя, че извършена в края на зимата и началото на пролетта програмата има извънредно деяние. Прочиства токсините и зарежда организма със здраве и сили за цялата година. За по-продължително плодолечение тя постоянно избира тези месеци. Прави го най-често в медицинския център, тъй като са обезпечени отлични условия. Идвала е и с двете си дъщери, както и с доста приятелки.

През първата година Венета направила два пъти по 20 дни недояждане с 10-дневно зареждане. Килограмите й намалели до 58 и тя се чувствала щастлива и заредена с сила. Сърцебиенето и бодежите в сърдечната област изчезнали, нямало ги към този момент и болките в кръста. Силно омазненият /като гъши/ черен дроб още след второто 20-дневно гладолечение се изчистил и проработил обикновено. Благодарение на изпълняваните стратегии, несгодите на критическата възраст не основали на Венета терзания. Тя нямала нито горещи талази, нито изпотявания. Според доктор Емилова на това могат да се радват единствено дамите, които гладуват от време на време, хранят се здравословно и имат добра двигателна интензивност.

Менюто на Венета е открито от години. Сутрин пие вода с лимон, към 10 ч.- чай. На работа си носи примес от смлени ленено или конопено семе, чия, слънчогледови и тиквени семки и амарант. В чаша с няколко лъжици портокалов сок прибавя от семената и обядва. Раздава от пречистващия специалитет и на другари. Вечерята наложително е постна.

На многото си другари дамата постоянно прави и други потребни дарове. От няколко години тя отглежда зеленчуци и плодове. Дядо й е потомствен градинар и евентуално обичта към земята е наследствена линия. Мястото е от 1 декар, само че е побрало всичко належащо за трапезата, като най-малко 300 кв. метра са царство на цветята. Имат и зайци, хранени без грам препарати и химия. Венета се майтапи, че е захранила безчет бебета с тиквички и тикви от своето място. Много малчугани са опитвали и от заешкото.

Жената постоянно раздава от богатата градинска продукция. Пише в обществените мрежи какъв разсад има, какво се е родило в обилие съгласно сезона, опакова в книжни пликове и подарява. Без изпитание става заран в 5 ч., грижи се за дръвчетата и безчет типове зеленчуци и те дават богата годишна продукция. Венета меси самун с мая, който се комбинира отлично с нейната домашна фалшификация. Прави я от изсушени съгласно сезона зеленини. Започва със спанак и приключва с пащърнак, лук и чесън.

Приготвя и “Сладкото на мама Вени ”, известно във фейсбук поради лесната рецепта, изпълнявана с доста обич. Набират се 4 кг смокини от дървото и се оставят за 12 ч., покрити с 2 кг кафява захар. В нормалните предписания количеството на захарта е най-малко двойно. Слага се на огън, с цел да се разтопи захарта и се оставя за още 12 ч. Пак се вари, до момента в който се обере пяната. За трети път сладкото почива за 12-24 ч., съгласно времето на домакинята и ври до втвърдяване /около 10-15 мин./. Прибавят се ванилия, лимонтозу и до момента в който сместа е гореща, се насипва в буркани, които остават обърнати до изстиване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР