Програмата, чрез която се осигуряват лични асистенти ще продължи и

...
Програмата, чрез която се осигуряват лични асистенти ще продължи и
Коментари Харесай

Вицепремиер и министър посетиха социалните центрове в Монтана

Програмата, посредством която се обезпечават персонални асистенти ще продължи и през идващите девет месеца, съобщи кметът на Монтана Златко Живков след визитата на вицепремиера Марияна Николова и министъра на труда и обществената политика Бисер Петков в града. Днес те, придружавани от кмета и регионалният шеф Росен Белчев, посетиха дневния център за пълнолетни лица с увреждания и два центъра за настаняване от фамилен вид. Срещнаха се с децата и младежите в тях и им подариха три преносимия компютър и кошници с коледни лакомства.
„ Има предложение от община Монтана за увеличение потенциала за банкет в центъра за социална поддръжка и в дневния дом за пълнолетни лица с увреждания, съобщи министър Петков. Искаме да се уверим на място какво е ситуацията и да преценим какво можем да създадем.”
В дневния дом и центъра за социална поддръжка се оферират четири от общо 21 обществени услуги, които прави община Монтана.
Всеки ден дневния дом се посещава от 54 деца и младежи. За тях се грижат 18 души профилиран, обслужващ и управителен личен състав. За момента приемът в дома е преустановен, потенциала му е надхвърлен с няколко души.
През последните 10 години специалистите в центъра за социална поддръжка са работили по 1321 случая, свързани с занемаряване, принуждение, отпадане от учебно заведение, придобиване на наставнически умения. Подпомогнати са 2527 деца и техните родители. Проведени са образования на над 500 кандидат-осиновители и кандидат-приемни родители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР