Програма за изграждане на паркинги цели да насърчи хората да

...
Програма за изграждане на паркинги цели да насърчи хората да
Коментари Харесай

С нови паркинги Столична община ще насърчава гражданите да слязат от автомобилите

Програма за създаване на паркинги цели да насърчи хората да оставят колите си и да употребяват градския превоз. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференция за показване на Програма за създаване на паркинги на територията на Столична община, представена от „ Фокус “.

„ Програмата е разграничена на две елементи. Първата част е за буферните паркинги, които планираме да строим дружно със строителството на метрото. Тези паркинги се построяват с обществени средства и са част от системата, която развихме през последните години „ Паркирай и пътувай “. С нея целим да насърчим хората да оставят колите си и да употребяват градския превоз. Затова и паркирането в тях е гратис за всеки, който има карта за градския превоз “, сподели тя.

„ В момента имаме построени шест буферни паркинги за общо над 2500 места. А дружно с третата линия на метрото сега построяваме още три буферни паркинги за общо 650 автомобила. Те са ситуирани на Околовръстния път сред кварталите „ Овча купел “ и „ Горна баня “. На ул. „ Централна “ в „ Овча купел “ две и бул. „ Монтевидео “. Разглеждаме разновидността за още един “, изясни кметът.
„ Планираме на буферните паркинги по първата линия на метрото. Във връзка с тежката финансова обстановка, която има ще се разиска откакто „ Градска подвижност “ са подготвени с проектирането по кое време тъкмо ще ги довършат “, добави още Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР